Menu

MAZE & OKKYUNG LEE

Elektroakoestisch ensemble MAZE speelt nieuwe muziek van (en met) celliste Okkyung Lee, vaste waarde in de experimentele muziekscene van New York, naast werk van mediakunstenaar Jacob Kirkegaard.

Het in Amsterdam gevestigde ensemble MAZE speelt en ontwikkelt muziek die niet vastligt in een partituur maar die wordt gegenereerd door open vormen, hybride notaties of interactieve technologie. Na eerdere projecten met Robert Ashley, Christian Marclay, Annea Lockwood en Michael Pisaro presenteert MAZE een festival rond geluidstextuur en ‘field recordings’ (opnames van omgevingsgeluid).

Voor het concert in het Bimhuis ontwikkelde MAZE een nieuwe compositie met Okkyung Lee, celliste uit de improvisatiescene van New York, wiens onorthodoxe spel beïnvloed is door noise, jazz, Westerse klassieke muziek en Koreaanse volksmuziek. Verder speelt het ensemble de akoestische versie van 4 Rooms van Jacob Kirkegaard, waarvoor MAZE-laden Anna La Berge en Yannis Kyriakides nieuwe interactieve partituren op iPads hebben gemaakt. De originele versie van 4 Rooms is te omschrijven als een geluidsportret van vier verlaten ruimtes in het radioaktieve gebied rondom Tsjernobyl. De Deense kunstenaar Jacob Kirkegaard bracht het uit in 2006, 20 jaar na de kernramp in Tsjernobyl.

Okkyung Lee – New piece for Maze
Jacob Kirkegaard – Church
Anne La Berge – Assail
Barbara Ellison – Instrumental Phantoms // 20 (composed for Maze)

Klik hier voor meer informatie over het MAZE Festival en het concert op 1 juni in Splendor.

Het Bimhuis restaurant is geopend voor aanvang van het concert van 18:30 tot 20:30 (reserveren aanbevolen 020-7882158). Na afloop van het concert is het Bimhuis Café geopend (gratis toegang).

Anne La Berge fluit/elektronica, Dario Calderone bas, Gareth Davis basklarinet, Reinier van Houdt piano/toetsen/elektronica, Wiek Hijmans gitaar, Yannis Kyriakides computer/elektronica, Okkyung Lee cello