Menu

BIMHUIS PRODUCTIONS: REFLEX

Laura Polence & August 38th ft. Sofia Jernberg, Peter Evans and Cory Smythe

Uniek internationaal impro-project met tien zangeressen.

Jazz kent een geschiedenis in activisme; in het ombuigen, loslaten of verwerpen van conventies. Jazz gaat een stevig gesprek aan met de status quo. In haar meest vrije vorm, improvisatie, is jazz een constante zoektocht naar nieuwe gespreksvormen. In de serie REFLEX nodigen wij makers uit om te reflecteren op de wereld en haar samenleving. Samensteller van dit nieuwe concert in de serie is vocalist Laura Polence.

De Letse vocalist Laura Polence is al ruim vijftien jaar actief in de Amsterdamse jazz- en impro-scene. Ze maakt deel uit van het vocale ensemble August 38th, dat bestaat uit zangeressen uit Nederland, Letland, Italië, Turkije, Oekraïne, Australië, Mexico en de VS. Samen verkennen zij de mogelijkheden van de menselijke stem in performances waarin improvisatie een constante factor is. Voor het concert in de serie REFLEX zingen ze composities van drie musici die hun sporen hebben hebben verdiend in de internationale improvisatiemuziek: de Noorse vocalist Sofia Jernberg, die al eerder grafische partituren voor koor heeft geschreven; de Amerikaanse trompettist van de buitencategorie Peter Evans; en pianist Cory Smythe, die componeerde voor avontuurlijke spelers uit zowel jazz als klassiek.

REFLEX is een eigen productie van BIMHUIS Productions en kwam tot stand met steun van Ammodo.

Laura Polence compositie/vocalen, Peter Evans trompet, Cory Smythe piano, Sofia Jernberg vocalen

August 38th:
Marta Arpini vocalen, Jodi Gilbert vocalen, Maryana Golovchenko vocalen, Sanem Kalfa vocalen, Annelie Koning vocalen, Saskia Oving vocalen, Laura Polence vocalen, Julia Werner vocalen, Felicity Provan vocalen/trompet