Menu

Konrad Koselleck Big Band & Gershwin Bonevacia: XXX Gershwin

Dichter en bigband ontmoeten elkaar, met Amsterdam en Gershwin als raakvlakken.

Als stadsdichter van Amsterdam (2019-2022) vond Gershwin Bonevacia treffende woorden voor wat in de stad speelde. De stad die ook componist en arrangeur Konrad Koselleck inspireert om de sfeer en klank ervan te vangen met zijn bigband. De twee Amsterdammers delen hun liefde voor de stad en voor de muziek van die andere twee Gershwins: componist George Gershwin en schrijver Ira Gershwin. Een ontmoeting in poëzie, spoken word en grootse klanken.

Dichter, schrijver en performer Gershwin Bonevacia staat bekend om zijn kenmerkende manier van voordragen. Zijn stormachtige opkomst als dichter ging door zijn dyslexie niet vanzelf, maar het worstelen met taal maakte hem tot een vindingrijke woordkunstenaar. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht maakte hij eigenhandig tot een underground classic door er meer dan 6000 exemplaren van te verkopen.

De big band van Konrad Koselleck is net even anders. Bandleider Koselleck zoekt voortdurend naar avontuurlijke combinaties van jazz, cabaret, musical, pop, rock, funk, latin en zelfs klassiek. Het repertoire reikt van Brecht en Weill tot Nina Hagen en Rammstein, naast veel nieuw werk van hedendaagse componisten.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Gershwin Bonevacia dichter/schrijver/performer, Konrad Koselleck composities/arrangementen/dirigent, Werner Janssen, Floris van der Vlugt, Joao Driessen, Kees van Lier, Kees van Dooremalen saxofoon, Oscar Cordero, Suzan Veneman, Ernesto Montenegro, Gerard Kleijn trompet, Bastiaan Woltjer, Matthias Konrad, Vincent Veneman, Gregor Sperzel trombone, Jens Larsen gitaar, Charly Zastrau piano, Mark Haanstra bas, Haye Jellema drums