Menu

Konrad Koselleck Big Band & Bijlmer Master Drummers

De Bijlmer barst van het talent, zo bewijst de Konrad Koselleck Big Band in samenwerking met meesterdrummers uit onder meer Suriname en Ghana.

Het BIMHUIS viert Keti Koti met een feestelijk programma gewijd aan de diversiteit in Afro muziek.

In De Bijlmer wonen geweldige musici van naam en faam, maar soms zijn ze bijna onzichtbaar en onhoorbaar. De afgelopen drie jaar hebben Konrad Koselleck en zijn bigband samengewerkt met meerdere performers uit de Bijlmer om zo ruimte te kweken voor hun verhalen. Bijlmer Master Drummers is een vervolg op de eerdere succesvolle projecten.

Vier ‘master drummers’ uit de Bijlmer en Amsterdam-Zuidoost staan centraal: Kofi Ayivor (van de internationaal bekende groep Osibisa), Marius Tjon (van Fra Fra Sound), Yusuf Nuweku (percussionist bij o.a. Womack & Womack, Atongo Zimba en Sabrina Starke) en Derek Simpey Nkansah (Bijlmer Steelband). Het programma vertrekt vanuit de verschillende achtergronden van de meesters: Kofi Ayivor groeide bij de Ewe stam op in Ghana en is diep geworteld in de Afrikaanse muziek; Marius Tjon is in Suriname geboren en heeft zich gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie; Yusuf Nuweku is geschoold in alle Ghanese tradities; Derek Simpey Nkansah blinkt al van jongs af aan uit op steelpan en is muzikaal leider van de Bijlmer Steelband.

De muziek van de Konrad Koselleck Big Band verbindt. Het toonaangevende orkest biedt zijn publiek inspirerende, avontuurlijk geprogrammeerde en grensverleggende concerten, die artistiek, emotioneel en maatschappelijk relevant zijn. De bigband wil met muziek als verbindend element meerdere doelgroepen en culturen bereiken.

‘Zeker, het schettert, knettert en verplettert, precies wat een bigband moet doen, maar daarnaast is het een openbaring te horen hoe sereen een verzameling metalen toeters ook kan klinken. Hoe Koselleck met een meesterlijk gevoel voor dynamiek alle mogelijkheden van zijn gezelschap uitbuit’ (de Volkskrant).

Konrad Koselleck Big Band

Kofi Ayivor, Marius Tjon, Yusuf Nuweku, Derek Simpey Nkansah drums

After

DJ Philippona