Menu

King Ayisoba ft. Peter Somuah, Oscar Jan Hoogland, Ayuune Sule & Zea

Bezwerende songs door koning van de kologo uit Ghana met Ghanese/Nederlandse topmuzikanten.

In Ghana is hij een ster en ook daarbuiten wordt hij steeds bekender, doordat zijn songs al verschenen op dance-compilaties en clubmixen. Zanger King Ayisoba slaat een brug tussen eigentijdse beats en grooves en opzwepend spel op de kologo, de traditionele tweesnarige luit. Als een 21ste -eeuwse sjamaan verbindt hij de stijlen en de musici die ertoe doen.

Bij ons is King Ayisoba bekend dankzij Arnold de Boer alias Zea, zanger en gitarist van The Ex, die al eerder muziek van de Ghanese zanger uitbracht op zijn label Makkum Records. Zea is ook te gast op Work Hard, het album van King Ayisoba dat eerder dit jaar verscheen op Glitterbeat Records. Hierop laat de zanger horen dat hij begaan is met zijn cultuur en zijn generatie, met songs over onderwerpen als onderwijs, vrouwenrechten en leiderschap.

Voor dit concert wordt King Ayisoba naast Zea, bijgestaan door Oscar Jan Hoogland, Ayuune Sule en het jonge supertalent Peter Somuah.

King Ayisoba kologo/zang, Ayuune Sule sinyaaka/kologo/zang, Peter Somuah trompet, Oscar Jan Hoogland toetsen, Zea gitaar/stem