Menu

Keep an Eye – The Records in Concert

Keep an Eye ‘The Records’ helpt bands bij hun start in de muziekwereld. Met optredens van Larchey Zore, Spoken+2 en Molino.

Een bijzondere muzikale avond met drie verschillende album-presentaties en de bekendmaking van de drie beginnende bands die dít jaar een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro winnen!

Een bijzondere muzikale avond met drie verschillende albumpresentaties door jonge bands én de bekendmaking van drie nieuwe beginnende bands die dit jaar een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro winnen!

De jonge entrepeneurs en winnaars van de 2017-editie die hun nieuwe album in het BIMHUIS presenteren zijn: Molino, Larchey Zore en Spoken+2.

Molino heeft de line-up van een brassband maar is zo veel meer dan dat. De Amsterdamse band gebruikt invloeden van elektronische muziek, avant-garde, indie rock en jazz. Experimentele dysto-pop met een donkere en surrealistische touch. Hun eerste album Tales from Elsewhere werd uitgebracht in 2015.

Larchey Zore, de band van saxofonist Charley Rose, voert mee op de golf van nieuwe energie die voelbaar is in de hedendaagse jazz. Geïnspireerd door elektrische bands, maar ook de verfijning van 20e-eeuwse muziek en de ritmische complexiteit van de Indiase Karnatische muziek. Met jazz-meta als stempel, slaagt deze band er in een mix te maken van virtuositeit, improvisatie en gecomponeerde muziek beïnvloed door bekende bands als Meshuggah, Deftones, The Mars Volta and Fantômas.

Jazz, modern en klassiek behoren tot de vele genres die de band Spoken gebruikt om hun verhalende en filmische sound vorm te geven tot een modern en spannend repertoire, met een interessante mix van verschillende timbres van de saxofoon. Spoken heeft een originele eigen stijl die waardering toont voor de rijke jazzgeschiedenis maar een gezonde dosis humor bevat. Voor dit project wordt Spoken uitgedaagd door drummer/percussionist/componist Friso van Wijck en zangeres/componist/multi-instrumentalist Sanne Huijbregts

Naast deze presentaties van de winnaars van de 2017-editie van The Records worden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. Zij worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit: Willem Friede (pianist/componist), Mijke Loeven (directeur Bimhuis), Juan Martinez (artistiek directeur Jazz Orchestra of the Concertgebouw/saxofonist), Reinier Baas (componist/gitarist) en Tim Sprangers (journalist/programmeur). Deze zeven finalisten werden geselecteerd op basis van inzendingen van jazzalumni van de Nederlandse conservatoria.

Keep an Eye ‘The Records’ is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende muzikanten/kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van startende bands in Nederland financieel te ondersteunen.

Larchey Zore Quartet : Charley Rose, altsax, Matīss Čudars gitaar, Wilfried Wilde basgitaar, Tancréde D. Kummer drums
Spoken+2: Sanne Huijbregts zang/loopstation/glockenspiel, Stephanie Francke alt/sopraansax, Wietse Voermans altsax, Matthias van den Brande tenorsax, , Ruben Verbruggen baritonsax, Friso van Wijck drums
Molino: Oliver Emmitt trombone/zang, Linus Kleinlosen sax, Alistair Payne trompet, Axel Schappert tuba, Matthias Ingiberg Sigurðsson klarinet/electronica, George Hadow drums.

Facebook event

After

Na afloop van het concert is er een nieuwe editie van Bimhuis Sound System in het café. Bezoekers van Keep An Eye kunnen deze DJ-avond gratis bezoeken!

Extra informatie

INSCHRIJVEN VOOR KEEP AN EYE – THE RECORDS in Concert 2018
Voor jazz alumni die afgelopen jaren zijn afgestudeerd aan het CvA, of studenten die binnenkort afstuderen:
Schrijf je voor 1 november in voor Keep an Eye THE RECORDS, en maak kans een volledig gefinancierde CD-productie te winnen en in 2019 op het podium van het BIMHUIS te spelen.
Bekendmaking van de winnaars van THE RECORDS 2018 op zaterdag 1 december in het BIMHUIS.
Meer informatie en inschrijven via: https://www.keepaneye.nl.