Menu

Keep an Eye the Records: AMBERGRIS / NEFERTITI / ÖNDER

Een bijzondere avond met drie albumpresentaties en de bekendmaking van de nieuwe winnaars van the Keep an Eye cd-productieprijs

Een bijzondere avond met drie albumpresentaties en de bekendmaking van de drie bands die komend jaar aan de slag gaan als winnaars van een volledig gefinancierde cd-productie ter waarde van 10.000 euro! Daarnaast wordt in samenwerking met de VNJJ een tour gerealiseerd langs prestigieuze podia en festivals.
De jonge entrepreneurs en winnaars van de 2022-editie die hun nieuwe album presenteren zijn Önder, Ambergris en Nefertiti.

Naast de presentaties van de winnaars van de 2022-editie van The Records worden de winnaars van dit jaar bekend gemaakt. Zij worden eerder die dag gekozen door de jury bestaande uit musici en professionals uit het werkveld. Deze zeven finalisten worden geselecteerd op basis van inzendingen van jazz-alumni van de Nederlandse Conservatoria.

Keep an Eye The Records is een project van de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation werkt samen met kunstvakopleidingen in heel Nederland en daarbuiten. De particuliere stichting zet zich in om jonge studerende musici en kunstenaars te helpen bij de start van hun loopbaan. Met The Records beoogt de Keep an Eye Foundation jaarlijks een aantal cd-producties van beginnende bands in Nederland financieel te ondersteunen en ze in samenwerking met de VNJJ een tour aan te bieden om ze zo een vliegende start in hun loopbaan te kunnen geven.

Ambergris – Bellissimǝ (Zennez Records)
Nicoló Ricci tenorsax, Emanuele Pellegrini piano/synths, Alessandro Fongaro contrabas, Sun Mi Hong drums.

Nefertiti – Live in Paris (Zennez Records / Berthold Records)
Camille Maussion saxofoons, Delphine Deau piano, Pedro Ivo Ferreira contrabas, Pierre Demange drums.

Önder – Vol. 2 (Zennez Records)
Jort Terwijn contrabas/guitara portuguesa/synthesizer, Federico Calcagno basklarinet, Hristo Goleminov basklarinet, Alessandro Mazzieri basgitaar, Nick Thessalonikefs drums.