Menu

Keep an Eye International Jazz Award 2023 finale

Finale van de internationale competitie voor veelbelovend jazztalent van conservatoria in New York, Bazel, Amsterdam, Boston en Londen.

De Keep an Eye International Jazz Award is een jaarlijkse competitie voor uitzonderlijke talenten afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam en van een selectie vergelijkbare instellingen in de Verenigde Staten en Europa. Het thema van deze 13e editie is ‘New Standards – Focus on Women Composers’; alle bands arrangeren en spelen een eigen versie van een van de seven geselecteerde composities uit ‘New Standards. 101 Lead Sheets by Women Composers’ gecureerd door Terri Lyne Carrington. Deelnemers kunnen prachtige prijzen winnen die een boost geven richting een professionele loopbaan als jazzmusicus. De jury bestaat uit internationale musici, docenten en professionals uit de cultuursector. De Keep an Eye International Jazz Award 2023 wordt mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation in samenwerking met het Conservatorium van Amsterdam.

De deelnemende scholen zijn dit jaar Manhattan School of Music (New York), Jazzcampus der Hochschule für Musik FHNW (Basel), Royal Academy of Music (Londen), Berklee Global Jazz Institute (Boston) en uiteraard het Conservatorium van Amsterdam (met twee bands die in twee halve finales worden geselecteerd).

Manhattan School of Music (New York)

Alexandra Ridout trompet
Erena Terakubo altsaxofoon
Vittorio Stropoli piano
Conway Campbell bas
Miguel Russell drums

Jazzcampus der Hochschule für Musik FHNW (Basel)
Knuets/Sécula Quartet

Eliott Knuets gitaar
Noé Sécula piano
Joan Codina bas
Genius Lee Wesley drums

Royal Academy of Music (Londen)
KRSIX

Kasper Rietkerk altsaxofoon
Max Mcleish trombone
Alex Lockheart gitaar
Benji Bown keys
Toby Yapp bas
Jonah Evans drums

Berklee Global Jazz Institute (Boston) 
The Berklee Global Jazz Ambassadors

Sheila Del Bosque Fuentes dwarsfluit
Charlotte Lang saxofoon
Zahili Gonzalez Zamora piano
Ian Ashby double bas
Francesca Remigi drums

Conservatorium van Amsterdam (Amsterdam)

Ante Medic Octet

Marios Charalampous Quartet