Menu

DATSKAT

Kassa Overall

Revolutionaire beats van nieuwe aanwinst van het Warp-label.

Kassa Overall is een naam die al jaren rondzingt in de Amerikaanse underground, zo’n dappere muzikale vernieuwer in het rijtje van Robert Glasper, Madlib en Questlove. De drummer/producer bracht afgelopen jaar het album ANIMALS op Warp Records uit, het Britse label dat school maakte met de elektronica van Aphex Twin en Autechre. Wat voor beats Kassa Overall ook produceert, tijdens live optredens ontwikkelen ze steeds weer tot een nieuw geluid.

Al op jonge leeftijd begon Kassa Overall met drummen en zijn vrijzinnige ouders lieten hem kennismaken met jazz, folk, reggae en Indiase muziek. Met zijn broer Carlos dook hij in de hiphop en leerde hij beats maken op de MPC-sampler. ‘Onze muzikale creativiteit diende altijd een groter doel en had een soort revolutionaire ondertoon’, zegt hij nu. Drumlegende Billy Hart was zijn mentor tijdens zijn muziekopleiding. Op ANIMALS horen we bekende namen uit de jazz , hip-hop en neo-soul, van Theo Croker en Vijay Iyer via Danny Brown en Shabazz Palaces tot Laura Mvula en Nick Hakim.

Kassa Overal zang/drums, Ian Finkelstein piano, Tomoki Sanders sax/zang, Bendji Allonce percussie/zang


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 20 september 2024
Kassa Overall
tickets