Menu

Jazzfest Minifest ft. Ernst Reijseger, Ketija Ringa Karahona & Chaerin Im | Anna Serierse | Motet

Driedelig minifestival met gloednieuwe groepen en formaties.

Jazzfest Amsterdam, ‘ongetwijfeld het beste jazzfestival van Amsterdam’ (het Parool) staat bekend om bijzondere nieuwe combinaties van jonge talenten en gevestigde namen uit verschillende stromingen. Als preview op de editie van JazzFest op 18 maart 2023 presenteren wij een driedelig mini-festival met Ernst Reijseger, Ketija Ringa & Chaerin Im, Anna Serierse met Lucas Santana & Daniel de Moraes en het Mo van der Does Motet.

Ernst Reijseger, Ketija Ringa & Chaerin Im

De jonge makers van Jazzfest 2023 – de Zuid-Koreaanse pianist Chaerin Im en Letse dwarsfluitist Ketija Ringa Karahona – zullen hun nieuwste composities ten gehore brengen, die speciaal geschreven zijn voor de speciale trio line-up van dwarsfluit, piano en cello. Zij spelen tijdens dit concert voor het eerst samen met de befaamde cellist Ernst Reijseger.

Anna Serierse, Breno Viricimo & Daniel de Moraes

Vanwege omstandigheden kunnen Anna Serierse en Breno Viricimo niet meedoen. Femke Smit en Lucas Santana zijn hun vervangers. 

De Nederlandse Anna Serierse, Braziliaanse Breno Viricimo en Uruguayse Daniel de Moraes ontmoetten elkaar door het Braziliaanse Youtube-kanaal Olaiá Music en spelen sindsdien veel samen in vele verschillende bezettingen. Speciaal voor deze avond brengen ze in trio een hommage aan een van hun meest geliefde Braziliaanse componisten: Djavan!

Mo van der Does Motet

Motet is de zevenkoppige formatie van altsaxofonist Mo van der Does, waarin hij grote jazztalenten bijeenbrengt. Van der Does wordt geprezen om zijn toon, lyriek en improvisatievermogen, zowel door de pers als door collega’s als Benjamin Herman. Zijn Motet is een van de winnaars van de Keep an Eye: The Records van 2022. Dit concert is onderdeel van de The Records On Tour, Powered by VNJJ & Keep an Eye Foundation. 

 

Ernst Reijseger cello, Ketija Ringa Karahona dwarsfluit, Chaerin Im piano

Femke Smit vocalen, Lucas Santana saxofoon/dwarsfluit/klarinet, Daniel de Moraes gitaar

Motet: Mo van der Does altsax/klarinet, Alistair Payne trompet, Matthias van den Brande tenorsax/fluit, Jessie Brevé basklarinet, Floris Kappeyne piano, Tijs Klaassen contrabas, Wouter Kühne drums