Menu

The Rest is Noise @Muziekgebouw

Holden & Zimpel

Hypnotiserend synthesizer-experiment van gevierd producer uit Londen en multi-instrumentalist uit Polen, van hun aankomende release op het vooruitstrevende label Border Community.

De Engelse elektronische muziekgoeroe James Holden en de Poolse klarinettist Wacław Zimpel delen een voorliefde voor synthesizers, elektronica en trance-opwekkende muziek. Hun Long Weekend EP, die 6 maart verschijnt op Holden’s eigen label Border Community, komt voort uit vier dagen intensief samenwerken in zijn studio Sacred Walls in London. De klanken van Holden’s modulaire synthesizer en Zimpels expressieve klarinetgeluid worden op de plaat aangevuld door orgel, stem, percussie en gitaar, met een bezwerend, krautrock-achtig resultaat.

Ondanks de verschillende muzikale achtergronden van Holden en Zimpel; de een invloedrijke (ex-)dj, de ander klassiek geschoold klarinettist, hebben ze sterke overeenkomsten: beiden hebben zich verdiept in de trance-opwekkende gnawa-muziek uit Marokko. Holden flirtte met expressieve jazz op zijn geprezen album The Animal Spirits en Zimpel werkte eerder samen met artiesten als Shackleton en Rabih Beaini. De samenwerking tussen de twee zorgt voor een muzikale trance-opwekkende trip.

Let op: dit concert is verzet van 4 april 2020. Eerder gekochte tickets blijven geldig.

BIMHUIS & corona

 

 

James Holden, Waclaw Zimpel