Menu

BIMHUIS 50 Legacy

Hans Dulfer

De ‘tough tenor’ en een van de oprichters van onze zaal is terug met zijn all-star band.

Verder kijken dan je neus lang is: dat is de levenshouding van saxofonist Hans Dulfer. Muzikaal heeft Dulfer zich altijd in de voorhoede bewogen. Hij speelde psychedelische freejazz en creëerde de eerste Nederlandse wereldmuziek. Hij was de eerste jazzmusicus die met house-dj’s samenwerkte, en hij bereikte popsterstatus in Japan met de unieke mix van heavy gitaren, beats en sax met de plaat Big Boy. Ook stond hij aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten en als medeoprichter van onze zaal. In onze jubileummaand kan een optreden van deze ’tough tenor’ natuurlijk niet ontbreken, 50 jaar na zijn eerste concert in het BIMHUIS.

Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefst live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet aflatende energie. Hij brengt zoals altijd een ware all-starband met onder anderen gitarist Jerôme Hol en drummer Hans Eijkenaar. Dulfer heeft ons laten weten dat hij graag voor een volle zaal speelt, dus je weet wat je te doen staat.

Hans Dulfer tenor sax, Koen Schouten bariton sax, Jerôme Hol gitaar, Ishaq van Niel basgitaar, Hans Eijkenaar drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 2 oktober 2024
Hans Dulfer
tickets