Menu

albumrelease NEW DUTCH JAZZ

Guy Salamon Group

Supergroep uit Amsterdam slaat post-absurdistische weg in met nieuwe album Free Hugs.

De Guy Salamon Group is een van de meest opvallende bands in de huidige Nederlandse jazz scene, in positieve zin. Hun nieuwste album Free Hugs speelt zich af in een post-absurdistische dimensie en gaat over de avonturen van de Shmoskers, een groep Egg-X-mensen die vanuit een ander universum terug naar huis willen. Wilde improvisaties en zorgvuldig opgebouwde melodieën grijpen hierbij in elkaar. Denk aan Willem Breuker Kollektief en Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra maar ook Balkanmuziek en Keltische folk: een chaotische en toch samenhangende mix van stijlen.

Het ensemble blinkt uit in het kleuren buiten de lijntjes, en klinkt actueler dan ooit. De achtkoppige groep ontving lovende recensies: ‘Caleidoscopische, geniale gekte van in Amsterdam woonachtige jazzdrummer en componist Guy Salamon. Zijn composities van swing, punk naar polka zwieren rond in een zweefmolen vol muzikale vrolijkheid’ (NRC).

Alistair Payne trompet, Ian Cleaver trompet, José Soares altsax, Lucas Martinez tenorsax, Xavi Torres piano, Teis Semey gitaar, Brodie Jarvie bas, Guy Salamon drums/compositie