Menu

BIMHUIS 50 DATSKAT | Amsterdam Dance Event

Ghost-Note

Explosieve band, onder leiding van het met Grammy’s bekroonde percussieduo van Snarky Puppy, brengt een frisse mix van funk, afrobeat en hiphop.

Ghost-Note zorgt voor een explosieve live-ervaring met maar liefst acht absolute funkmaestro’s, aangevuurd door de dansbare ritmes van drummer Robert ‘Sput’ Searight en percussionist Nate Werth. Samen vormen ze ook het kloppende hart van de succesvolle fusion-formatie Snarky Puppy. In Ghost-Note werken ze samen met leden uit de bands van onder anderen Prince, Erykah Badu, Herbie Hancock, Kendrick Lamar. Zij verleggen de grenzen van de funk met invloeden van afrobeat, hiphop en psychedelica.

Ghost-Note werd in 2015 gelanceerd met het album Fortified, dat in 2018 een vervolg kreeg met Swagism. Dit jaar verscheen Mustard N’ Onions, het nieuwe bewijs dat de band een steeds groter wordende familie van musici vertegenwoordigt. De oorspronkelijke missie blijft dezelfde: Ghost-Note geeft vorm aan de toekomst van de funk. Daarmee bouwt de groep voort op het werk van de grondleggers van het genre, zoals James Brown en Sly & the Family Stone.

Mackenzie Green zang, Jonathan Mones saxofoon, Daniel Wytanis trombone, Justin McKinney bass, Peter Knudsen gitaar, Dominique Xavier Taplin toetsen, Robert “Sput” Searight drums, Nate Werth percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 19 oktober 2024
Ghost-Note
tickets