Menu

WEEK VAN DE JAZZ COMPOSITIE-OPDRACHT

Floris Kappeyne – ECHO

Opera zonder libretto, gedanst door zangeressen.

Echo is een opera zonder libretto, of een dans uitgevoerd door professionele zangeressen. Over de weerklank die het individu vindt in zijn omgeving en de invloed die diezelfde omgeving heeft op het individu. De titel Echo vangt de frictie tussen het ego en diens verlangen naar weerklank. Echo is ook de naam van het unieke ensemble, met negen zangeressen, synthesizer, twee piano’s en percussie.

De muziek werd gecomponeerd door pianist/toetsenist Floris Kappeyne, de choreografie kwam tot stand onder leiding van Sophie Prins en het design is van de hand van Maria Ravelli. Deze interdisciplinaire performance komt voort uit de compositie-opdracht van de Week van de Jazz, een nieuw initiatief van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals (VNJJ). Het evenement vindt plaats in het kader van International Jazz Day 2022, een wereldwijd initiatief van Unesco i.s.m. het Herbie Hancock Institute of Jazz.

Meer info: https://vnjj.nl/wkvdjazz

Floris Kappeyne componist/piano, Maria Ravelli kostuum/design, Sophie Prins choreografie/zang, Nina Rompa zang, Anna Serierse zang, Laurita Oleinikova zang, Marit van der Lei zang, Marta Arpini zang, Sarah van Eijk zang, Līva Dumpe zang, Egle Petrosiute zang, Wouter Kühne percussie, David de Goede piano