Menu

Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

Fifty for the Future

Vijftig nieuwe composities voor strijkkwartet in één weekend

Feest! In 2023 bestaat het legendarische Kronos Quartet vijftig jaar, en dat wordt gevierd. Om het jubileum luister bij te zetten vroeg het Amerikaanse kwartet vijftig componisten uit alle windstreken een nieuw strijkkwartet te schrijven: 50 for the Future. De vijftig stukken weerspiegelen de klank van de wereld, gecomponeerd door de meest uiteenlopende en boeiende componisten van deze tijd.

6 en 7 mei 2023 staan het Muziekgebouw en het BIMHUIS in het teken van 50 for the Future, het magnum opus van het Kronos Quartet: een niet te missen evenement voor de liefhebber van het strijkkwartet. Tien topkwartetten spelen in één weekend alle vijftig nieuwe werken, een unieke ervaring, alleen in Amsterdam te beleven. Wie wil kan alle vijftig stukken beluisteren, bij elkaar zo’n acht uur muziek. Het is ook mogelijk om een selectie te maken van verschillende dagdelen.

Ontmoet de componisten! Tijdens het 50 for the Future-weekend zullen onder anderen Fodé Lassana Diabaté, Jlin Patton, Aleksandra Vrebalov, en Charlton Singleton hun werk toelichten, en vinden er talks en paneldiscussies plaats.

Kronos Quartet / Ragazze Quartet / Attacca Quartet / Ruysdael Kwartet / PUBLIQuartet / Matangi Quartet / Belinfante Quartet / Signum Quartett / ADAM Quartet / Animato Kwartet