Menu

Een groter gebeuren: Corrie van Binsbergen & Auke Hulst

Vlijmscherp én ontroerend literair muziektheater door schrijver/musicus Auke Hulst en gitarist/bandleider Corrie van Binsbergen, gebaseerd op het gelijknamige, apocalyptische verhaal van Belcampo.

‘Bericht aan de mensheid: u heeft uw kans gehad. U heeft uw kans vergooid. Uw wereld staat in brand en u woekert als onkruid. We verzoeken u vriendelijk mee te werken aan de ontruiming van uw leefgebied. Dit verzoek is eenmalig. Wij herhalen: eenmalig. De ontruiming is vastgesteld op 14 november 2019.’

Schrijver/musicus Auke Hulst en gitarist/bandleider Corrie van Binsbergen lieten zich in opdracht van literair festival Het Grote Gebeuren inspireren door het gelijknamige apocalyptische verhaal van Belcampo. Het resultaat is een literaire muziektheatervoorstelling die diep doordringt in de grote morele en politieke vragen van onze tijd. Voor deze voorstelling stelde Van Binsbergen een speciaal ensemble samen, waarin Hulst zelf ook meespeelt. De muziek zweeft tussen country/americana en duistere, zompige jazz.

Corrie van Binsbergen heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld door literatuur en muziek te combineren tot een unieke vorm van muziektheater: verhalen worden live gelezen door de auteur en tegelijkertijd ontrolt zich een muzikaal scenario, geschreven op de verhalen; als ‘een film voor je oren’. Na het succesvolle Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol met Dimitri Verhulst is het nu tijd voor Een Groter Gebeuren.

Auke Hulst schreef bekroonde romans en reisboeken, waaronder Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho, En ik herinner me Titus Broederland en Motel Songs. Daarnaast is hij actief als songwriter en muzikant, zowel solo als met de band De Meisjes. In juni 2018 won Auke Hulst met Motel Songs de Bob den Uyl Prijs 2018 voor het beste journalistieke reisboek.

‘Gitarist en componist Corrie van Binsbergen is uniek als spil in de Nederlands muziekscene’ (het Parool).

Auke Hulst voordracht / zang / akoestisch gitaar, Corrie van Binsbergen gitaar, Hermine Deurloo mondharmonica / sopraansax, Joost van Es viool / mandoline / banjo, Joost Buis trombone / lapsteel Albert van Veenendaal (prepared) piano, Hein Offermans bas, Yonga Sun drums / electronica