Menu

Amsterdam Roots Festival

Early Show: João Selva

Zomerse Braziliaanse cocktail van samba en Tropicália met een vleugje souljazz.

Singer-songwriter João Selva groeide op in Rio de Janeiro, als zoon van een pastoor, in een gemeenschap van ex-gevangenen en kunstenaars die het licht hadden gezien. Als kind speelde hij gitaar onder toeziend oog van Wanda Sá, één van de meest iconische figuren van de bossanova. Al op achttienjarige leeftijd begon hij de wereld te verkennen om zich uiteindelijk te vestigen in Lyon, Frankrijk, waar hij zich ontpopte als fervent ambassadeur van Braziliaanse muziek.

Op zijn tweede album Navegar keert de Braziliaanse zanger terug naar de samba en souljazz van zijn jeugd. Het is een ware ode aan de Creoolse cultuur en Tropicália, de vernieuwende beweging uit de jaren zestig. Bovendien is het een antwoord op de zorgelijke politieke situatie in zijn vaderland; João Selva wil een hoopvol geluid laten horen door middel van alles wat Brazilië aan muzikale rijkdom te bieden heeft.

Dit concert is onderdeel van het Amsterdam Roots Festival.

BIMHUIS & Corona

 

 

João Selva zang/gitaar, Bruno Patchworks zang/bas, Paul Charnay piano, Boris Pokora zang/tenorsax/fluit, Nico Taité zang/drums