Menu

dubbelconcert NEW DUTCH JAZZ

Duo Han Bennink & Jelle Roozenburg | Bonsai Panda – Tout Galore 2024

Dubbelconcert door een bonte sterrencast, met als sleutelfiguur jazzgitarist Jelle Roozenburg.

Bonsai Panda staat klaar om toe te slaan op ons podium, met vooraf duo-improvisaties door Bonsai Panda-gitarist Jelle Roozenburg en Nederlands avontuurlijkste drummer Han Bennink.

Han Bennink en Jelle Roozenburg speelden enkele jaren terug voor het eerst samen op uitnodiging van festival RAUW Rotterdam. Een nieuw duo was geboren. In april 2023 namen ze een live-vinylplaat op in samenwerking met JIN Vinyl Club en Galloway Studio, Live at Galloway Studio op Sound of Niche Records. Het duo gaat blanco de bühne op en improviseert zijn weg, van vrije improvisaties tot eigenzinnige interpretaties van standards. Alles kan voorbijkomen.

In een opwelling van totale grootheidswaanzin komt Bonsai Panda onder regie van het notoire duo Jelle Roozenburg en Louk Boudesteijn met hun zelfverklaarde beste werk tot nu toe: het grandioze, absurdistische, surrealistische meesterwerk TOUT GALORE. Het alweer zesde album van de Panda’s is als een koortsdroom waarin je opgeschikt, gerustgesteld, omvergeworpen en weer overeind geholpen wordt. Wars van alle trends rollen de Panda’s onverstoorbaar hun eigen plan uit tussen twee uitersten, het kleine, gecultiveerde en meer gestileerde (Bonsai) en het ongecontroleerde, wilde, speelse (Panda). Muziek die overgenomen wordt door het onderbewuste op het moment waarop zij gespeeld wordt; Short Term Memory Music noemen ze het zelf. Alles uitgevoerd door een absolute sterrencast.

David Kweksilber rieten, Romain Bly hoorn/trompet, Louk Boudesteijn trombone/regie/compositie, Jelle Roozenburg gitaar/regie/compositie, Jimmi Jo Hueting drums,

Jelle Roozenburg gitaar, Han Bennink drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
za 14 september 2024
Duo Han Bennink & Jelle Roozenburg | Bonsai Panda – Tout Galore 2024
tickets