Menu

IMPRO FOCUS

Dolphin Hyperspace | Joris Roelofs Red Flag

Electro-jazz uit Los Angeles, ingeleid door een solo-performance op basklarinet.

Dolphin Hyperspace, het duo uit L.A. met Nicole McCabe op altsax en Logan Kane op bas en synthesizers, geeft voor het eerst een optreden op ons podium, met speciale gast Jamie Peet op drums. Vooraf is er een solo-performance van basklarinettist Joris Roelofs.

Dolphin Hyperspace mixt elektronische beats en synths met duizelingwekkende jazz. Denk aan labels als Brainfeeder en Leaving Records. Op hun meest recente EP wordt het duo geholpen door musici uit bloeiende scene van Los Angeles, onder wie drummers Louis Cole en Justin Brown (Thundercat, Flying Lotus). Nicole McCabe speelde met grote namen als David Binney en John Escreet. Logan Kane is onder meer bekend als bassist van de punk-funkband Thumpasaurus. Voor dit concert voegt een van de meest gevraagde drummers van het moment, Jamie Peet, zich toe aan het duo.

Voor zijn nieuwe solo-set Red Flag heeft basklarinettist Joris Roelofs muziek uitgekozen met een duidelijk verband tot linkse politiek: protest-, strijd- en volksliederen geschreven en/of vertolkt door kunstenaars zoals Paul Robeson, Woody Guthrie, Kurt Weill, Hanns Eisler, Billie Holiday, Floh de Cologne en Frida Kahlo. Roelofs zal bij elke compositie de politieke context toevoegen, onder meer met afbeeldingen en geprojecteerde songteksten.

Dolphin Hyperspace
Nicole McCabe altsax, Logan Kane bas/synthesizers, Jamie Peet drums

Joris Roelofs basklarinet