Menu

Vocal Jazz

Cyrille Aimée

Vocalist uit New Orleans zingt songs van haar verrassend dansbare album À Fleur de Peau.

Toen ze twintig was had Cyrille Aimée al op vier continenten gewoond. Dat is goed te horen in de songs op haar nieuwe album À Fleur de Peau. Op het eerste gehoor zijn het eenvoudige, openhartige songs met een  sprankelend eigentijds geluid. Toch zijn ze ook te herleiden tot de jazz en de Caribische dansmuziek die haar jeugd hebben gekleurd. Ze zingt in het Engels, Spaans en haar moedertaal Frans, naast haar meeslepende stemimprovisaties.

Zangeres Cyrille Aimée groeide op in Samois-sur-Seine, de voormalige woonplaats van de legendarische Django Reinhardt en bedevaartsoord voor liefhebbers van diens gypsy jazz. Eerst zong ze nog op straat, maar al snel veroverde ze Europese festivals en vertrok ze naar New York. Tegenwoordig woont Aimée in New Orleans. De songs op het nieuwe album ontstonden in de jungle van Costa Rica. Ze raken aan haar Dominicaanse familieachtergrond, waar Afrikaanse dansritmes en Spaanse folksongs samenkomen.

‘Her voice is a marvel: saucy, swinging and utterly charming. But don’t let that girlish voice fool you; it’s powered by a sleek, powerful jazz engine with razor-sharp intonation, and her scatting shows a deep strain of Ella Fitzgerald’ (Downbeat).

Cyrille Aimee zang, Mathis Picard piano, Daniel Winshall bas, Jonathan Rosen drums