Menu

Beyond the Sum of All Parts

CvA Concert Big Band & Reinier Baas conducted by Johan Plomp

Kersverse klanken van deze 18-koppige bigband en gitarist Reinier Baas, die bewust de hokjesgeest ontstijgen op weg naar nieuwe vormen van schoonheid. Speciale gasten: Ben van Gelder & Joris Roelofs.

De bigband van het Conservatorium van Amsterdam gooit het over een andere boeg, in samenwerking met de eigenzinnige gitarist Reinier Baas. Het gaat hier niet om jazz of rock, riffs of solo’s, maar om het van de daken te schreeuwen: de mensheid is in staat tot grote schoonheid, als we maar ons best doen om onze gevoelens te uiten. Het is de boodschap van het nieuwe album Beyond the Sum of All Parts, de belichaming voor alles waar de band voor staat: vernieuwing en inclusiviteit, met de stad Amsterdam als belangrijke inspiratiebron. Het album verschijnt in februari 2020 op Challenge Records.

De Conservatorium van Amsterdam Concert Big Band bestaat uit 18 van de meest getalenteerde studenten van het Conservatorium van Amsterdam. De bezetting vertegenwoordigt het internationale karakter van de opleiding, die meer dan 57 nationaliteiten herbergt. De band nodigt regelmatig nationale en internationale gastsolisten uit, zoals eerder onder meer Jesse van Ruller, Dick Oatts, Terell Stafford, Seamus Blake en David Linx. Deze keer werkt de band samen met gitarist en componist Reinier Baas, die zelf aan het CvA afstudeerde en inmiddels een belangrijke speler is in de Nederlandse jazz.

Mo van der Does, Joshua Schofield, Marios Charlampous, Hristo Kamenov Goleminov, Jessie Brevé sax, Bram Hartwig, Primož Štefančič, Lourens van der Zwaag, Pablo Castillo Gómez de la Torre trompet, Charalampos (Haris) Chronis, Gregor Sperzel, Matteo Paggi, Victor Belmonte Albert trombone. Yunah Han piano, Daniel Nagel bas, Ilia Rayskin drums

Reinier Baas solist
Johan Plomp dirigent
Ben van Gelder gastsolist
Joris Roelofs gastsolist