Menu

BIMHUIS X WhyNot

Perselí + Chronos: As you lean against the noise

Trio Perselí, danscollectief Chronos en zangeres Vita Pagie creëren nieuwe verbindingen tussen hedendaagse jazz, poëzie en transformatieve dans. DJ Oceanic sluit de avond af.

Het trio Perselí wordt gevormd door BIMHUIS Artist in Residence Fuensanta, altsaxofonist José Soares en trompettist Alistair Payne. Sinds 2018 spelen zij een mix van hedendaagse jazz waarin folk en poëzie belangrijke elementen zijn, én op deze avond presenteren zijn hun allereerste album! Extra speciaal is de samenwerking met het danscollectief Chronos en vanuit een gedeelde interesse in transformatie en natuurlijke patronen onderzoeken zij hoe muziek en lichaam elkaar voortstuwen.

De basis van de avond is het stuk As You Lean Against The Noise van danscollectief Chronos samen met zangeres Vita Pagie. Samen stellen zij de vraag of de mens is opgewassen tegen de snelheid waarin de wereld zich ontwikkeld en laten zich inspireren door de voortdurende aanpassing in de natuur, zoals dit te zien is bij zwermen vogels en netwerken van schimmels en boomwortels. Nadien kun je zelf je eigen moves op de dansvloer showen in ons café met DJ Oceanic die garant staat voor een waanzinnige set. In 2020 werkte hij samen met de legendarische improvisatie zangeres Greetje Bijma aan de LP ‘Swallow A Party’.

Perselí: Fuensanta Méndez zang/contrabas: José Soares alt sax, Alistair Payne trompet

Chronos:
Concept en performance: Charlotte Mathiessen, Coralie Merle, Sarah Soethoudt, Vera Goetzee
Second cast: Lisa Kasman
Muziek: Vita Pagie, Jochem Braat
Co-productie: Chronos, ICK Amsterdam, Over het IJ Festival, Leine Roebana
Mede mogelijke gemaakt door: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Norma

DJ Oceanic

Extra informatie

Bekijk hier alle edities van deze serie.