Menu

BIMHUIS 50 DATSKAT

Chief Adjuah [formerly Christian Scott]

Festivalfavoriet en ‘de felste jazztrompettist van dit moment’ (NRC) laat nieuwe beats samenvloeien met oeroude ritmes, in de geest van zijn thuisstad New Orleans.

Onder zijn geboortenaam Christian Scott wist hij een groot publiek te bereiken met vernieuwende muziek. Onder zijn nieuwe eretitel Chief Adjuah legt hij de link tussen eigentijdse beats en inheemse ritmes uit Amerika, West-Afrika en de Caraïben. Met prachtig vormgegeven instrumenten als de Adjuah Trumpet, Chief Adjuah’s Bow en sirenette bereikt hij een geluid dat ingebed is in de muziek en vergelijkingen oproept met legendes als Jon Hassell en Miles Davis.

Chief Xian aTunde Adjuah veroverde belangrijke festivals als North Sea Jazz en Transition en gooit al jaren hoge ogen in de Downbeat Critics Polls als trompettist én componist. Hij werkte samen met pop- en rocksterren als Prince, Jill Scott en Thom Yorke, en met invloedrijke rappers als Mos Def, Boogie en Vic Mensa. Zijn roots liggen in de jazz van New Orleans: als tiener speelde hij in de band van zijn oom Donald Harrison Jr., waarmee hij zijn Nederlandse live-debuut maakte in 2003 op ons podium.

‘The New Orleans trumpeter and composer continues to stretch the language of jazz, further embracing electronics and an increasingly broad approach to rhythm’ (Pitchfork).

Na het concert speelt DJ Lucas Benjamin (oa. Wicked Jazz Sounds, Steppin Into Tomorrow) in het café.

Chief Adjuah trompet, Cecil Alexander gitaar, Ryoma Takenaga bas, Ele Howell drums, Weedie Braimah percussie


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
ma 21 oktober 2024
Chief Adjuah [formerly Christian Scott]
tickets