Menu

BIMHUIS 50 Impro Focus

Berlinde Deman | Elias Stemeseder & Christian Lillinger

Soloconcert door betoverende serpentspeler gevolgd door impro-sterren op piano, drums en elektronica.

Het elektro-akoestische duo STEMESEDER – LILLINGER verkent de grenzen van hedendaagse muziek met hun nieuwe album ANTUMBRA. Door gebruik te maken van geplukte, percussieve en elektronische instrumenten, en invloeden van samplecultuur en volksmuziek, creëren zij een rijke klankwereld. ANTUMBRA bouwt voort op eerdere werken zoals PENUMBRA en UMBRA, en integreert historische akoestische instrumenten in elektronische constructies. Dit post-genre werk onderzoekt meta-beats, multidimensionale structuren en collagetechnieken, en verbeeldt zowel utopie als dystopie. Het album, opgenomen op verschillende locaties waaronder New York en Athene, biedt een reflectie op het heden en projecties van mogelijke toekomsten.

Berlinde Deman is de vaste tuba-speler van Flat Earth Society Orchestra en werkt met diverse bands en projecten uit de jazz-, theater- en klassieke wereld, zoals Dave Douglas, Ab Baars Trio en Jef Neve. Ze deed residenties in Zweden, Luxemburg, Nederland en België. Gefascineerd door de voorloper van de tuba, de serpent, verkent ze met dit zeldzame 16de-eeuwse instrument en loops/elektronica de grenzen van rust en kalmte in haar soloprogramma. Haar melancholische en unieke sound brachten haar samen met artiesten zoals Graindelavoix en Hans Beckers, en in haar solowerk creëert ze een wereld ver weg van de drukte van het alledaagse.

Berlinde Deman serpent

Elias Stemeseder piano/toetsen/elektronica
Christian Stemeseder drums/elektronica


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 10 oktober 2024
Berlinde Deman | Elias Stemeseder & Christian Lillinger
tickets