Menu

Spot on Ab Baars

Early Show: Baars Dumitriu Henneman Sola | Baars’ Crooners

Twee gloednieuwe ensembles vol jong talent, onder leiding van een oude rot in ’t vak: meester improvisator Baars.

Al 30 jaar vormt hij een van de kernen van de improvisatie scene: blazer Ab Baars. Op deze speciale middag (vroege show om 15 uur, late show om 17 uur) staat hij in de spotlight, en presenteert hij maar liefst twee nieuwe projecten, waarin hij zowel optrekt met oude gelijkgestemden als met ‘the new kids on the block’.

Baars Dumitriu Henneman Sola

De Roemeense (alt)violist George Dumitriu wilde meer weten over de altviool en werd zo de altvioolvriend van Ig Henneman. Niet lang daarna sloot cellist Pau Sola zich bij hen aan. Om het absolute plezier van improviseren op houten instrumenten nog meer te verhogen vroegen ze Ab Baars om zich aan te sluiten met zijn shakuhachi. Zo geschiedde en een kwartet was geboren. Nu presenteren ze hun nieuwe album aforismen aforisme aforismes. Alle nummers zijn vernoemd naar de verschillende grondsoorten uit de geboortelanden van de musici: Nederland, Roemenië en Spanje.

Baars’ Crooners

Zoals dat gaat in de impro scene, werd dit kwintet spontaan in elkaar gezet voor een avond in Zaal 100. Dat concert bleek zo inspirerend dat Baars er verder mee wilde. Hij schreef voor deze bijzondere band, met zijn oude vriend Joost Buis op trombone en jonge musici Sun-Mi Hong, Alistair Payne en Triston Renfrow, nieuwe muziek.

BIMHUIS & Corona

 

 

Baars Dumitriu Henneman Sola:
Ab Baars shakuhachi, George Dumitriu viola / viool, Ig Henneman viola, Pau Sola Masafrets cello

Baars’ Crooners:
Ab Baars tenorsaxofoon / klarinet, Joost Buis trombone, Alistair Payne trompet, Sun-Mi Hong drums, Tristan Renfrow drums