Menu

NEW DUTCH JAZZ

Anton Goudsmit Ton Petit+

Spitsvondig kwintet rond wervelwind op gitaar.

Waar gitarist Anton Goudsmit normaliter bekend staat om zijn onweerstaanbare enthousiasme, tomeloze energie en uitbundige spel laat hij met Ton Petit+ juist een hele andere kant van hemzelf zien. Scherpzinnige, zorgvuldig uitgedachte composities worden  tot leven gebracht door een vijftal expressieve muzikanten in Ton Petit+, de grotere versie van het originele trio Ton Petit bestaande uit Anton Goudsmit op gitaar, Sean Faciani op bas en Tim Hennekes op drums. Zij worden voor de live-shows én nieuw album (wat in september 2024 uitkomt op DOX Records) aangesterkt door Mete Erker op saxofoon en Joost Buis op trombone en lapsteel-gitaar.

Saxofonist Mete Erker duikt met hart en ziel in de muziek en brengt altijd en overal het publiek in vervoering met zijn lyrische en intuïtieve spel. Trombonist en lapsteel-gitarist Joost Buis weet zijn muzikale stempel te drukken door zijn vindingrijke en vrije spel en stond eerder op ons podium met zijn fascinerende project Buisonic. De Amerikaanse topbassist Sean Faciani is een van de meest gevraagde bassisten in Nederland en speelde o.a. met Lage Lund, Reinier Baas, Mola Sylla, Omar Ka en is vast bandlid van Bruut!. Drummer Tim Hennekes is een groot talent en maakt, dankzij zijn onuitputtelijke energie en fabelachtige techniek, een onuitwisbare indruk in het Nederlandse jazzlandschap.

Mete Erker sax, Joost Buis trombone/lapsteel gitaar, Anton Goudsmit gitaar, Sean Fasciani basgitaar, Tim Hennekes drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 8 september 2024
Anton Goudsmit Ton Petit+
tickets