Menu

Bimhuis & Space is the place presenteren

An Interplanetary Night: Solo Extravaganza | 10 solo’s van o.a. Fuensanta, Michael Moore, Ibelisse Guardia Ferraguti

Wervelwind van uitgesproken musici, die stuk voor stuk solo zullen spelen, met in de intermezzo’s de Zebra Street Band.

Onder de noemer An Interplanetary Night organiseert Space is the Place spectaculaire avonden waarin pijlers worden doorgezaagd en hokjes ineenstorten. Deze editie wordt een ‘solo extravaganza’, met maar liefst tien solo-optredens. Daar tussendoor spelen de jonge honden van de Zebra Street Band. We gaan de nacht in met DJ Superinca en de knotsgekke Manu Louis uit Berlijn. De solisten op een rij:

Michael Moore rieten,
Meesterlijke rietblazer met een alom bejubelde toon en grote stilistische wendbaarheid, van melodieus en lyrisch tot obstinaat. Alles is raak.

Sanem Kalfa zang, cello
Turkse zangeres met een kenmerkende stijl die jazz, improvisatie en wereldmuziek vermengt tot een krachtige mix van emoties.

Ibelisse Guardia Ferragutti zang, elektronica
Ibelisse is zelfstandig kunstenaar, zanger, performer. De kern van haar werk is interdisciplinair. In die “inter”-ruimte vindt ze nieuwe, onbekende vertelvormen.

Onno Govaert drums, percussie
Explosieve jazzdrummer. Zijn spel is op verschillende manieren beschreven als ‘innovatief’, ‘spectaculair’, ‘meedogenloos’ en ‘bezeten door de duivel’.

Jacob Maskell-Key drums
Jacob Maskell-Key, ook wel bekend als Spooky-J, creëert spooky shit. Magische soundscapes. Vet, schurend en funky.

Jesse van Ruller gitaar
Expressieve, inventieve gitarist, die zich thuis voelt in zowel de traditionele jazzcontext als in vernieuwende, experimentele formaties.

Mary Oliver altviool, hardangerviool
De enige vrouw in het roemruchte Instant Composers Pool Orchestra kenmerkt zich in haar solo’s door een intense beleving van klankmogelijkheden, harmonieën en emotie.

Fuensanta Méndez zang, contrabas
Fuensanta Méndez is geboren en getogen in het regenwoud van Veracruz (Mexico) en momenteel gevestigd in Amsterdam. Poëzie en folklore zijn belangrijke elementen in haar muziek, bedoeld om bekende fenomenen te bekijken met een surrealistische blik. Vanaf september is zij artist in residence (Nieuwe Maker) in het BIMHUIS voor twee jaar.

Manu Louis elektronica, toetsen, zang
De in België geboren Manu Louis reist rond met een dorp van elektronische instrumenten die uiteindelijk overschakelen naar een geïmproviseerde discotheek.

Hanne De Backer baritonsax
Hanne De Backer is een Antwerpse saxofonist en theaterperformer. Hanne wil de impact van muziek en performance benutten zonder zich te laten beperken door grenzen of stijlen.

Zebra Street Band
De Zebra Street Band maakt energieke, aanstekelijke en dansbare muziek. Talloze stijlen smelten samen tot een repertoire dat strekt van Afrika tot de Caraïben en van jazz tot breakbeat.

Salvoandrea Lucifora trombone | Alistair Payne trompet | Andrius Dereviancenko tenorsax | John Dikeman baritonsax | Onno Govaert drums | Fabio Galeazzi drums

DJ Superinca
Geen platendraaier die zo opzwepend, sensueel en transcenderend draait als DJ Superinca.

Bekijk deze serie