Menu

AKB Lab

Amsterdam Klezmer Band ft. Salah Eddine Mesbah & Mischa Porte

Amsterdamse klezmer ontmoet soefi-zang en drums met een verhaal.

Mix een dosis klezmer met een snufje jazz, wat balkan en een scheutje gypsy en voilà, je hebt het recept voor Amsterdam Klezmer Band. In de serie AKB-LAB zoekt de band inspiratie bij musici uit onverwachte hoek. Deze editie zijn dat zanger Salah Eddine Mesbah en drummer Mischa Porte.

Salah Eddine Mesbah vertegenwoordigt een opkomende generatie spirituele soefi-vocalisten. Geboren in Tanger, Marokko, maakte de zanger grote indruk in Nederland als solist bij het Amsterdams Andalusisch Orkest. Mischa Porte ontdekte de magie van Afrikaanse drums op 6-jarige leeftijd onder leiding van zijn leraar Mangue Camara uit Guinee. Portes passie ligt in het versterken van muzikale verhalen, wat hij heeft gedaan voor artiesten als Pitou en Luwten.

De Amsterdam Klezmer Band bestaat al meer dan 25 jaar. Opgericht in Café De Nieuwe Lelie door frontman Job Chajes en bassist Jasper de Beer groeide de band uit tot een veelkoppige formatie met een grandioze live-reputatie, van Paradiso en het Concertgebouw tot Sziget en Lowlands.

Jasper de Beer contrabas/banjo/achtergrondzang, Job Chajes altsax/zang, Alec Kopyt zang/percussie, Gijs Levelt trompet, Joop van der Linden trombone/percussie, Janfie van Strien klarinet/achtergrondzang, Ellen van Vliet accordeon.
Special guests: Salah Eddine Mesbah zang, Mischa Porte drums