Menu

Amsterdam Klezmer Band ft. Joris Roelofs & Michael Vatcher

Amsterdamse klezmer ontmoet beproefde improvisatoren.

Wegens ziekte kan Han Bennink helaas niet optreden. Hij wordt vervangen door drummer Michael Vatcher.

De Amsterdam Klezmer Band (AKB) zet wereldwijd de toon als het gaat om klezmer en balkan, vaak met een originele twist. In de serie AKB-LAB zoekt de band inspiratie bij musici uit onverwachte hoek. Dit keer zijn drummer Han Bennink en rietblazer Joris Roelofs te gast, die een beproefd improvisatieduo vormen. Zij onderwerpen de AKB aan een grondige muzikale herschikking.

De Amsterdam Klezmer Band bestaat al meer dan 25 jaar. Opgericht in Café De Nieuwe Lelie door frontman Job Chajes en bassist Jasper de Beer groeide de band uit tot een veelkoppige formatie met een grandioze live-reputatie, van Paradiso en het Concertgebouw tot Sziget en Lowlands. Han Bennink wordt al meer dan 60 jaar geroemd om zijn pioniersgeest en zijn extraverte drumstijl. Joris Roelofs blinkt uit op diverse saxofoons, klarinetten en fluiten. Zo was hij 15 jaar lang lead-altsaxofonist bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Lees meer over AKB LAB hier.

Jasper de Beer contrabas/banjo/achtergrondzang, Job Chajes altsax/zang, Alec Kopyt zang/percussie, Gijs Levelt trompet, Joop van der Linden trombone/percussie, Janfie van Strien klarinet/achtergrondzang, Ellen van Vliet accordeon. Special guests: Han Bennink drums, Joris Roelofs klarinet/basklarinet.