Menu

Ambrose Akinmusire’s Owl Song ft. Bill Frisell and Gregory Hutchinson

Grote Amerikaanse jazzvernieuwers in een intieme bezetting.

Wegens omstandigheden kan Herlin Riley niet meespelen. Hij wordt vervangen door Gregory Hutchinson.

Als tiener pakte Ambrose Akinmusire vaak zijn trompet op om mee te spelen met zijn platen van Bill Frisell. Inmiddels staat de trompettist op het podium met de meer dan dertig jaar oudere gitaarheld. Als duo waagden ze zich al aan allerlei stijlen, van blues en bop tot futuristisch experiment met elektronische effecten. Nu vormen ze het nieuwe trio Owl Song, voor dit concert aangevuld door drummer Gregory Hutchinson.

Ambrose Akinmusire is gefascineerd door zowel wonderschone melodieën als zware beats: hij speelde op de hiphopklassieker To Pimp a Butterfly van Kendrick Lamar, maar componeerde ook voor strijkkwartet. Hij bracht vijf albums uit op het beroemde jazzlabel Blue Note en ontving eerbetuigingen van legendarische collega’s als Randy Brecker en Archie Shepp.

Bill Frisell wordt gerekend tot de absolute gitaartop. Allerlei Amerikaanse stijlen vallen samen in zijn elektrische gitaarspel, van jazz en bluegrass tot rock en weidse filmmuziek. Hij maakte zijn doorbraak in samenwerking met Pat Metheny, John Zorn en Elvis Costello. Tegenwoordig brengt hij albums uit op Blue Note, zowel solo als in ensembles met onder anderen Lucinda Williams en Charles Lloyd.

Ambrose Akinmusire trompet, Bill Frisell gitaar, Gregory Hutchinson drums