Menu

BIMHUIS 50 Openingsconcert

Tineke Postma Group | Duo James Brandon Lewis Chad Taylor

Grande opening van de jubileummaand ter ere van 50 jaar BIMHUIS met de jazziconen van dit moment.

Op 1 oktober 2024 is het precies 50 jaar geleden dat het BIMHUIS opende. Deze maand blikken we terug én kijken we vooruit naar de toekomst. Op de openingsavond verwelkomen we twee internationaal aan de weg timmerende saxofonisten. Allereerst Neerlands trots Tineke Postma, die aantreedt met haar nieuwe band, gevolgd door de nieuwe ster uit het geboorteland van de jazz, James Brandon Lewis, die het podium deelt met drumgenie Chad Taylor. Een groots begin van een zinderende jubileummaand!

Lyrisch, melodisch en vol groove en emotie: zo wordt Tineke Postma’s stijl omschreven. Ook aan de andere kant van de oceaan viert ze succes. Zo werkte ze samen met haar inspiratoren Herbie Hancock en Wayne Shorter, en met bekende generatiegenoten als Esperanza Spalding en Terri Lyne Carrington. Als bandleider bracht ze al twee albums uit op het internationale jazzlabel Edition Records, Freya en Aria. Speciaal voor dit openingsconcert presenteert ze een nieuwe band met sterspelers uit heel Europa.

James Brandon Lewis wordt de hemel in geprezen door zijn grote voorbeeld Sonny Rollins en sluit dan ook perfect aan bij de eregalerij der tenorsaxofonisten. De spiritualiteit van Albert Ayler en de kosmische aspiraties van John Coltrane zijn grote inspiratiebronnen, maar de saxofonist uit New York staat vooral met beide benen in het heden. Hij leidt een trio en een kwartet en hij maakte een album voor Impulse! Records met The Messthetics, met ex-leden van Fugazi. Ook speelt hij in de nieuwe band van trompeticoon Dave Douglas. Voor ons jubileum komt hij speciaal over uit Amerika met drummer Chad Taylor, bekend van Chicago Underground Duo.

‘A Dutch saxophonist of fluid expressivity, modern to the core’ (New York Times over Tineke Postma).

‘The lyricism expressed is engaging, and Postma’s saxophone technique dazzles’ (Downbeat).

Tineke Postma altsax, Marta Sanchèz piano, Robert Landfermann contrabas, Sun-Mi Hong drums

James Brandon Lewis tenorsax, Chad Taylor drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
di 1 oktober 2024
Tineke Postma Group | Duo James Brandon Lewis Chad Taylor