Menu

BIMHUIS 50 IMPRO FOCUS

أحمد [Ahmed]

Uitdagende groepsimprovisatie in de geest van de avontuurlijke Amerikaanse bassist Ahmed Abdul-Malik (1927-1993).

De groep حمد (Ahmed] kiest voor elk optreden een compositie van Ahmed Abdul-Malik, pionier in het kruisen van jazz en oosterse muziek. Deze dient als basis voor een improvisatie die elke keer weer een ander karakter kan hebben, vaak met de nadruk op ritme en groove. De kern is een melodie, die zomaar kan leiden tot intens fysiek en opzwepend samenspel, getuige het recente album van de groep, Wood Blues, op het label Astral Spirits. De band ontving lovende recensies in onder meer Pitchfork, Downbeat en The Wire.

حمد (Ahmed] is een platform voor vier musici uit Londen, Berlijn en Parijs, die ieder hun eigen pad volgen in de geïmproviseerde muziek. Bij elk optreden van de band komen ze weer met hernieuwde energie samen. Het viertal wordt geleid door de Britse pianist Pat Thomas, al sinds de jaren tachtig gefascineerd door Ahmed Abdul-Malik. Ahmed Abdul-Malik speelde bij grootheden als Art Blakey en Coleman Hawkins, experimenteerde met traditionele oosterse snaarinstrumenten en verkende oosterse muziek op albums als Jazz Sahara en East Meets West.

Seymour Wright altsax, Pat Thomas piano, Joel Grip bas, Antonin Gerbal drums


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
zo 13 oktober 2024
أحمد [Ahmed]
tickets