Menu

Latin Jazz

Roda de Samba ft. Lilian Vieira, Breno Alves & Marcelo Café

Eén groot Braziliaans feest met geweldige zangers onder wie Lilian Vieira (Zuco 103).

De Roda de Samba is al jaren een begrip op ons podium, een muzikale ontmoeting waarbij volop gezongen, gespeeld en gedanst wordt. De gastheer is gitarist Nelson Latif, die musici uit verschillende delen van Brazilië uitnodigt.

Trio Baru (20:30-21:25)
De avond wordt geopend door het akoestische Trio Baru, met Nelson Latif op cavaquinho, het viersnarige instrument dat zo kenmerkend is voor de Braziliaanse muziek.

Roda de Samba (21:35 – 22:50)
Drie zangfenomenen laten van zich horen tijdens dit muzikale feest, waarin je alles kunt verwachten op het gebied van samba. Lilian Vieira maakte wereldwijd furore met de Brazilectro-band Zuco 103. De veelzijdige zangeres is ook regelmatig te horen in kleinere, akoestische bezettingen. Als veelgevraagd soliste werkte ze onder meer samen met het Metropole Orkest. Marcelo Café werd geboren in Rio de Janeiro en woont nu in Brasília, waar hij geldt als een van de belangrijkste stemmen van de samba. Breno Alves vertegenwoordigt de nieuwe samba-generatie en tegelijk wordt hij gezien als een authentiek vertolker van het genre.

Choro Xadrez (22:50-00:30)
De stijl choro is de voorloper van allerlei Braziliaanse muziekvormen. De intieme klanken van Choro Xadrez kennen hun oorsprong op het eiland Florianópolis aan de Braziliaanse kust. Daar vormde zich een kring van musici die elke week samenkomt in verschillende formaties. Mede-oprichter en gitarist Álvaro Fausane brengt nu een afvaardiging naar ons podium.

Trio Baru
Nelson Latif cavaquinho, Felix Junior gitaar, Sandro Alves percussie

Roda de Samba
Lilian Vieira, Breno Alves, Marcelo Café zang, Lucas Santana tenor sax/fluit, Rafael Lima bariton/alt sax, Nelson Latif cavaquinho, Felix Junior gitaar, Jura Gomes bas, Alaor Soares, Sandro Alves percussie

Choro Xadrez
Pedro da Costa fluit, Moreno Francesco sopraan sax/fluit, Derik Bellardi pandeiro, Pierre Jucá cavaquinho, Álvaro Fausane gitaar/mandoline


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 12 juli 2024
Roda de Samba ft. Lilian Vieira, Breno Alves & Marcelo Café
tickets