Menu

Petros Klampanis: Tora Collective ft. Kristjan Randalu, Ziv Ravitz & Thomas Meleteas

Rijzende ster van de contrabas uit New York mixt jazz met mediterrane invloeden.

Wanneer Petros Klampanis op het podium staat, gooit hij zichzelf volledig in de strijd, of hij nu soleert, begeleidt of zijn contrabas als percussie-instrument gebruikt. Invloeden uit zijn geboorteland Griekenland zijn sterk aanwezig op zijn recente album Tora Collective (Tora = nu). Hierop speelt hij onder meer eigentijdse versies van Griekse folksongs, samen met bekende musici uit New York. Ook in zijn eigen composities werpt hij een nieuwe blik op de traditie.

In de huidige band van Klampanis is een belangrijke rol weggelegd voor de oud, de Arabische luit, bespeeld door de jonge Griekse musicus Thomas Meleteas. De vier man sterke formatie bestaat verder uit pianist en ‘ECM recording artst’ Kristjan Randalu en drummer Ziv Ravitz, die eerder bij ons speelde met zijn eigen band en bij onder anderen Lee Konitz, Linda May Han Oh en Shai Maestro.

‘Petros Klampanis is a musician who has always spoken from the heart. There is a clear connection between his instrument, mind and fingers.’ (Downbeat).

Thomas Meleteas oud, Kristjan Randalu piano, Petros Klampanis contrabas, Ziv Ravitz drums