Menu

Anna Serierse/Gijs Idema Quartet
Mo van der Does Quartet

De nieuwe jazzgeneratie laat van zich horen in dit dubbelconcert met kersverse bands uit Amsterdam.

Aanstormende musici, vers van het Conservatorium van Amsterdam, schitteren in twee bands die achter elkaar zullen optreden in het BIMHUIS.

Anna Serierse en Gijs Idema vinden nieuwe manieren om zang en gitaar samen te laten vloeien, ondersteund door de solide basis van Cas Jiskoot op de contrabas en Tim Hennekes op drums. Hun kwartet is een eenheid, met een sterk gevoel voor vrijheid, melodie, ritme en vorm. Een aantal dagen na dit concert gaan ze de studio in om hun debuutalbum op te nemen. In het BIMHUIS laten ze eigen composities horen, geschreven toen Anna en Gijs beiden in het buitenland studeerden. Je hoort de rust en sereniteit van Trondheim, maar ook de drukte en chaos van New York.

Na de pauze: Altsaxofonist Mo van der Does wordt aangeprezen door zijn beroemde collega Benjamin Herman: ‘Speelt als een duivel, zit vuur in die gast’, aldus de leider van New Cool Collective. Onlangs verscheen het album Common Myths op Fattoria Musica Records. Het jonge Mo van der Does Quartet speelt de verhalende composities van de bandleider, met improvisatie en interactie als drijvende kracht. Mo van der Does speelde eerder in het BIMHUIS met All Ellington en het Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra.

Anna Serierse zang, Gijs Idema gitaar, Cas Jiskoot contrabas, Tim Hennekes drums

Mo van der Does altsax, Ian Cleaver trompet, Tijs Klaassen contrabas, Wouter Kühne drums

After

DJ Jarneaux