Menu

JazzFest MiniFest: Flatland Prayer | Harmen Fraanje solo | Gumbo

Driedelig minifestival met klinkende namen en nieuwsgierig makend talent.

Jazzfest Amsterdam, ‘ongetwijfeld het beste jazzfestival van Amsterdam’ (het Parool) staat bekend om bijzondere nieuwe combinaties van jong talent en gevestigde namen uit verschillende stromingen. Als vooruitblik op de nieuwe editie, van 16 maart aanstaande, presenteren wij ook dit jaar een spannende mini-versie met drie optredens op één avond: Flatland Prayer, Harmen Fraanje en Gumbo Night Band.

Flatland Prayer

Dit compacte ensemble met vocalen, trompet en contrabas improviseert aan de hand van een breed scala aan invloeden: Amerikaanse folk, avant-jazz en hedendaags klassiek. Songs geschreven door bassist River Adomeit worden geïnterpreteerd door vocalist Liva Dumpe en trompettist Antonio Moreno. Performances van het trio voelen wonderlijk intiem aan, alsof je een huiskamer binnenkijkt.

River Adomeit contrabas, Liva Dumpe stem, Antonio Moreno trompet

Harmen Fraanje (solo)

Harmen Fraanje is een gevierd improvisator op piano die internationale roem verwierf, onder meer  door samenwerking met Ernst Reijseger en Mola Sylla aan soundtracks van Werner Herzog. Hij trad eerder bij ons op in diverse formaties, onder meer met het Michael Moore Fragile Quartet en als duo met de Noorse trompettist Arve Henriksen. Nu speelt hij solo.

Harmen Fraanje piano

Gumbo Night Band: Celebrating the Music of New Orleans

Deze band komt voort uit de roemruchte Gumbo Night in de Amsterdamse club De Nieuwe Anita. Bedoeld als hommage aan New Orleans, de bruisende geboorteplaats van jazz, rhythm & blues en funk, hebben hier de afgelopen tien jaar illustere namen uit de Nederlandse muziekwereld opgetreden. Laat je omgeven door het geluid, de atmosfeer en ja: zelfs de smaak van New Orleans!

Kris Berry zang, Coos Zwagerman trompet/zang, Sam Ghezzi tenorsax/zang, Daniel von Piekartz piano/zang, Paul Willemsen gitaar, Thomas Pol bas, Toon Oomen drums