Menu

inJazz

Genre overstijgende festivalavond met vier spannende nieuwe bands. Dit concert is gratis toegankelijk.

Het InJazz Festival geeft de ruimte aan bands die genres overstijgen. Dit jaar treden maar liefst vier groepen op met ambitieuze jazzmusici uit Nederland. Samen verbreden zij hun horizon en betreden ze nieuw, onontgonnen terrein. Van klassiek tot punk, van Afghaans tot Ethiopisch en van theater tot reclamemuziek: van alles passeert de revue.

Op het podium staan achtereenvolgens Ponga, het trio Giuseppe Doronzo | Andy Moor | Frank Rosaly, Mark Lotz ‘Freshta’ en TELEVIZYON.

Ponga
Altviool, gitaren en percussie: deze ongewone combinatie is het vertrekpunt voor Ponga. Dit nieuwe trio straalt uit dat alles mogelijk is. Vrije improvisatie vormt de kern, maar ook klassieke muziek maakt deel uit van Ponga’s rijke achtergrond, alles samengebracht met theatrale flair. Altvioliste Yanna Pelser zingt ook in het ensemble. Haar bandgenoten Timon Koomen en Remco Menting speelden eerder op ons podium in het trio Kapok.

Yanna Pelser zang/altviool, Timon Koomen gitaar, Remco Menting drums/ percussie

Giuseppe Doronzo | Andy Moor | Frank Rosaly
Laat je meevoeren door trance-achtige soundscapes geïnspireerd door oude culturen uit gebieden als Ethiopië, Lesotho en Perzië. Deze groep laat punkenergie samensmelten met ongebruikelijke instrumenten, zoals de Iraanse doedelzak. De leden hebben verschillende achtergronden: Andy Moor komt uit de baanbrekende Nederlandse band The Ex, Frank Rosaly uit de avant-jazz van Chicago en Giuseppe Doronzo uit de hedendaagse jazz en world.

Giuseppe Doronzo baritonsax/Iraanse doedelzak, Andy Moor gitaar, Frank Rosaly drums/percussie

Mark Lotz ‘Freshta’
Met zijn nieuwe groep Freshta eert Mark Lotz de nalatenschap van Freshta Kohistani. Als voorvechter van vrouwenrechten en democratie in Afghanistan werd zij in 2020 op 29-jarige leeftijd vermoord door de Taliban. Ondanks haar tragische lot straalt de muziek vooral hoop uit. Freshta is opgedragen aan vrouwelijke activisten in Azië en Afrika. Het project en het gelijknamige album zijn ontstaan uit een compositieopdracht voor BumaStemra en de VNJJ.

Mark Alban Lotz fluit, Claudio Puntin klarinet/basklarinet, Jörg Brinkmann cello, Jeroen van Vliet piano, Dirk-Peter Kölsch drums

TELEVIZYON
Denk aan tv-reclames uit de jaren tachtig en je zult het geluid van TELEVIZYON herkennen. Of eigenlijk andersom: TELEVIZYON herschept het geluid van reclames in hun muziek om het publiek een gevoel van herkenning te geven. Met zanger en multi-instrumentalist Sanem Kalfa als bandleider en componist neemt TELEVIZYON je mee langs verschillende genres, zoals pop en elektronische muziek, altijd vanuit het perspectief van een improvisator.

Sanem Kalfa stem/elektronica, Marta Warelis elektrisch orgel/synthesizer, Ingebrigt Håker Flaten contrabas, Sun-Mi Hong drums

 


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
wo 26 juni 2024
inJazz