Menu

BIMHUIS Productions presenteert Close Distance

Early Show: Guy Salamon Group

Het eerste resultaat van een nieuw BIMHUIS Productions traject, waarin makers antwoord geven op de vraag: hoe maak je nieuw werk in deze tijd?

De band van de Israëlische drummer Guy Salamon vormt een multicultureel muzikaal gezelschap en dat hoor je. Er zijn invloeden te bespeuren van o.a. Charles Mingus, Willem Breuker, maar ook van folkmuziek ui de Balkan en Israël. Aanstekelijk swingende, theatrale muziek die strak gecomponeerd is en tegelijkertijd voldoende ruimte overlaat voor improvisatie.

Eerder maakt de band indruk met hun debuutalbum Unfollow the Leader, ook met enkel composities van Salamons eigen hand. De plaat won de eerste prijs bij Keep an Eye – The Records. Guy Salamon werkte al samen met o.a. Jesse van Ruller, Reinier Baas, Jasper Blom en Tineke Postma. Nu krijgt hij de kans om nieuw werk te maken, in het nieuwe traect Close Distance van BIMHUIS Productions. Hoe doe je dat als musicus in tijden van Corona? Daar krijgen we op 20 november antwoord op.

CLOSE DISTANCE

 

 

BIMHUIS & Corona

 

 

Guy Salamon drums / compositie, Alistair Payne trompet, Ian Cleaver trompet, Josè Soares altsax, Lucas Martinez tenorsax, Teis Semey gitaar, YoungWoo Lee piano, Brodie Jarvie bas