Menu

DATSKAT

SPOKEN OPUS HOSTED BY MANU VAN KERSBERGEN: MYRIEM EL-KADDOURI, SILKE VELD, MAHAT ARAB

Compromisloze samenwerking door woordkunstenaars en muzikanten.

Spoken word, instant-composing en jazz komen samen in SPOKEN OPUS, onderdeel van onze serie DATSKAT. In samenwerking met woordkunstenaar Manu van Kersbergen nodigen we woordkunstenaars en muzikanten uit om samen de bühne op de stappen, zonder enige repetities of vooraf gemaakte afspraken. Deze editie zijn dat Myriem El-Kaddouri, Silke Veld, Mahat Arab, Teis Semey and Kotokid,

Myriem El-Kaddouri
Deze Belgisch-Marokkaanse advocaat, dichter en woordkunstenaar maakte in 2022 haar debuut in het Museum voor Circulaire Economie in Antwerpen, met een poëzie-installatie gericht op het thema tegenstrijdige informatie. Vorig jaar werd ze West-Vlaams kampioen Slam Poetry. Myriem brengt aanstaande zomer haar eerste dichtbundel uit bij Uitgeverij Vrijdag. Myriem schrijft vanuit een radicale zachtheid over identiteit, maatschappij, psyche en relaties.

Silke Veld
Silke Veld is een Nederlandstalige singer-songwriter uit Enschede. Haar liefde voor zingen begon al op negenjarige leeftijd. Silkes muziek gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt. Met haar onderkoelde anekdotes, afgewisseld met zo nu en dan een diepe levensvraag, slingert Silke je alle kanten op en laat ze je pas los als het tijd is. Silkes debuut-EP Geen Laatste Woorden verscheen in 2023.

Mahat Arab
Mahat Arab is een Arnhemse spoken word-artiest die ondertussen in Amsterdam is neergestreken. Als kind van Somalische vluchtelingen gaan veel van zijn teksten over identiteit, onwennigheid maar ook over de humor die we in ongemak tegen kunnen komen. In 2021 werd een van zijn gedichten bekroond met de winst van de Verhalenwedstrijd van ILFU en in 2023 won een verfilming van dit gedicht de prijs voor beste Nederlandse Poëziefilm.

Manu van Kersbergen host, Myriem El-Kaddouri, Silke Veld, Mahat Arab spoken word, Teis Semey gitaar, Kotokid bas/synths