Menu

DATSKAT WEEKEND

Bnnyhunna & Kuna Maze

Jonge visionairs zwevend tussen jazz, hiphop, neo-soul en house.

Voor dit DATSKAT WEEKEND halen we de stoelen uit onze zaal en transformeren we naar een nachtclub met de beste jazz, hiphop en neo-soul. Met op vrijdag twee jonge helden: Kuna Maze uit Brussel en Bnnyhunna uit Amsterdam. En zaterdag met UK-soul van zanger Reuben James en een live-set van producerscollectief .multibeat. Elke avond sluiten we af met een DJ in het café om te dansen tot in de late uurtjes.

Als Ghanese jongen uit Amsterdam-Zuidoost kreeg Benjamin ‘Bnnyhunna’ Ankomah veel voor zijn kiezen. Muziek werd zijn uitlaatklep en hij leerde gitaar, drums en vooral toetsen. Hij vierde succes als producer en speelde bij onder anderen Rimon, José James, Arp Frique en Yung Nnelg. Met zijn eigen shows prikkelt Bnnyhunna alle zintuigen, geïnspireerd door artiesten als Fela Kuti en Pharrell Williams.

De Brusselse producer, DJ en multi-instrumentalist Kuna Maze alias Edouard Gilbert produceert muziek zwevend tussen broken beat, house en jazz. Hij brengt clubcultuur en jazz samen, wat goed is te horen op zijn geprezen debuutalbum Night Shift (2023). Zijn muziek wordt regelmatig gedraaid door smaakmakers als Gilles Peterson (BBC 6), Lefto, Soulection en Anz (Radio 1) en bereikt zo een steeds groter publiek. Hoewel Kuna Maze solo produceert brengt hij een energieke live-band mee om zo die perfecte mix van een jazzclub en dansclub te creëren.

Bnnyhunna
Benjamin Kwasi Ankomah toetsen/drums/zang, Sydney Lowell spoken word, Peter Soumah trompet, Yasper Molle gitaar, Aditya Sardjono bas, Junior Appiah drums

Kuna Maze
Hyungjin Lee sax, Tomas Rivera toetsen, Edouard Gilbert aka Kuna Maze bas, Victor Pascal drums

Extra informatie

Het Moses Yoofee Trio kan door omstandigheden niet optreden. Zij worden vervangen door producer, DJ en multi-instrumentalist Kuna Maze.