Menu

NEWTHING

Sluit je aan en houd het avontuur in de muziek


NEWTHING is de geverskring van het BIMHUIS waarbij ruimte voor innovatie centraal staat. NEWTHING ondersteunt het BIMHUIS, maar is niet van het BIMHUIS; leden hebben in hoge mate het recht op zelfbestemming. Hoofddoel is het werk van jonge professionele musici te ondersteunen, hen ruimte te bieden een eigen artistieke signatuur te ontwikkelen en deze te verspreiden. Het BIMHUIS ziet hier veel – tot nu toe onaangetaste – kansen liggen en heeft daarnaast op zowel artistiek, zakelijk als praktisch vlak veel te bieden aan deze jonge artiesten. Het betreft hier projecten die niet uit de exploitatie bekostigd kunnen worden.

NEWTHING verwijst naar het eigenaardige genre van Ornette Coleman uit de jaren ’50 en ’60: een ware revolutie. Tegelijkertijd verwijst de naam naar de klassieker New Thing @ Newport. Een plaat met op de ene kant John Coltrane en op de andere kant Archie Shepp. Over al deze vernieuwingen was veel te doen; Coleman vonden velen niet te behappen en later had je de liefhebbers voor Coltrane óf voor Shepp.

NEWTHING ondersteunen doet u door middel van een jaarlijkse gift van €2500,- voor een periode van vijf jaar. Het BIMHUIS heeft de ANBI status, waardoor een gift vrijgesteld is van schenkings- en successierechten. Uw gift komt dus geheel ten goede aan het BIMHUIS. Tevens zijn giften aftrekbaar voor de belasting.

Met een gift draagt u niet alleen bij aan de ontwikkeling van nieuwe musici en jazz in het algemeen, maar ontvangt u ook:
• De BIMHUIScard, hiermee kunt u onbeperkt naar bijna alle concerten in het BIMHUIS
• Inleidingen en aanvullende informatie over concerten
• Exclusieve evenementen waarvoor geen kaarten te koop zijn zoals meet & greets met musici, backstage rondleidingen en het bijwonen van master classes

Wilt u meer weten over NEWTHING? Dan kunt u contact opnemen met Mijke Loeven, Directeur – Bestuurder van het BIMHUIS via mijke [@] bimhuis.nl of +31 (0)20 788 2150