Menu

BIMHUIS 50 Amsterdam Dance Event

Theon Cross

Tuba wordt ‘bass-heavy sound-system’ in handen van Britse virtuoos uit Sons of Kemet.

Vergeet alles wat je dacht te weten over de tuba. Theon Cross behoort tot die zeldzame klasse van musici die hun instrument opnieuw uitgevonden hebben. Met zijn meesterlijke spel, innovatieve studiotechnieken en originaliteit geeft hij de tuba een moderne make-over. Hij beweegt zich op het snijvlak van R&B, hip-hop en jazz en benadert het maken van brass beats op een filmische manier, doordrenkt van moderne flair. In Londen, zijn thuisbasis, haalt hij inspiratie uit de krachtige UK bass, dub en grime scenes. Tegelijkertijd maakt hij diepe connecties met de Afro-Caraïbische roots en dansmuziek van zijn voorouders. Theon Cross is niet zomaar een muzikant; hij is een game-changer. Als onderdeel van de baanbrekende jazzband Sons of Kemet, samen met de geniale saxofonist Shabaka Hutchings, zet hij de toon voor de nieuwe generatie van de Britse jazz. Daarnaast heeft hij het podium gedeeld met de grootste talenten van het moment, zoals Nubya Garcia, Moses Boyd en Cassie Kinoshi. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft hij samengewerkt met raplegendes als Stormzy, Kano en Pharaoh Monch, én heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het baanbrekende album Fifth Season van de pop-avant-gardist Lafawndah.

‘Cross hasn’t just connected his instrument with the sound-system culture that informs his music, he’s made it an integral component of that tradition’ – Pitchfork

Theon Cross tuba


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
do 17 oktober 2024
Theon Cross
tickets