Menu

BIMHUIS 50 BIMHUIS Productions: REFLEX

Marta Warelis ft. Ben LaMar Gay, Ingebrigt Håker Flaten & Frank Rosaly

Nieuw ensemble met zes prominente impro-musici uit Europa en de VS.

In de BIMHUIS Productions serie REFLEX nodigen wij makers uit om te reflecteren op de wereld en de samenleving. Samensteller van deze editie is pianist Marta Warelis. Zij stelde een groep samen met bekende improviserende musici uit onder meer Amsterdam en Chicago. Zij vertrekken vanuit stilte, elementen uit volksmuziek en diepe grooves, richting vrijheid en transformatie.

In deze nieuwe band plaatst Marta Warelis haar piano en synthesizer tegenover de klarinetten van Karen Ng en Ab Baars en de trompet van Ben LaMar Gay, die als een zangstem naar voren komt. Het fundament wordt gelegd door bassist Ingebrigt Håker Flaten en drummer Frank Rosaly.

Marta Warelis heeft een voorliefde voor improvisatie en experiment in allerlei stijlen, voor ‘instant composing’ aan de hand van nieuwe geluiden en invloeden. De van oorsprong Poolse improvisator verkent de klankrijkdom van enerzijds de akoestische piano en anderzijds de elektronische synthesizer. Sinds 2019 maakt ze deel uit van het Amsterdamse impro-collectief Doek.

Ab Baars klarinet/saxofoon, Karen Ng klarinet/saxofoon, Ben LaMar Gay trompet, Ingebrigt Håker Flaten contrabas, Frank Rosaly drums, Marta Warelis piano/synthesizer


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
vr 11 oktober 2024
Marta Warelis ft. Ben LaMar Gay, Ingebrigt Håker Flaten & Frank Rosaly
tickets