Menu

Vocal Jazz Better Live Music

Amirtha Kidambi’s Elder Ones

Zangeres uit Brooklyn en haar grensverleggende band presenteren het album New Monuments.

Met haar wendbare stem verkent Amirtha Kidambi vele richtingen. Hindoestaanse muziek bijvoorbeeld, in lijn met haar Indiase afkomst. En door haar gewaagde improvisatiestijl wordt ze vaak geassocieerd met de revolutionaire freejazz uit de jaren zestig. Maar ze is ook een organisator en activist die reageert op onrecht. Daarin toont ze duidelijk verwantschap met tijdgenoten als Matana Roberts, Jaimie Branch en Irreversible Entanglements. In haar vaste band Elder Ones dragen alle leden bij aan het bandgeluid door middel van improvisaties en live-elektronica.

Amirtha Kidambi maakte haar indrukwekkende debuut op ons podium in de groep Code Girl met Mary Halvorson en Ambrose Akinmusire. Dit voorjaar verschijnt New Monuments, het derde album van Elder Ones, waarin ze ook harmonium en synthesizer speelt. Haar composities voor de band bieden volop ruimte voor groepsimprovisatie met de vier overige leden, allen grote talenten uit New York: Matt Nelson op saxofoon, Lester St. Louis op cello, Eva Lawitts op bas en Jason Nazary op drums en modulaire synthesizer.

Better Live Tour

Amirtha Kidambi’s Elder Ones neemt deel aan Better Live Music, een project medegefinancierd door de Europese Unie in het kader van het Creative Europe-programma. Het doel van de Better Live Tours is het reduceren van de ecologische footprint van de live muzieksector en het creëren van een sterk netwerk voor muziekprofessionals in Europa.

Amirtha Kidambi zang/harmonium/synthesizer/effecten, Matt Nelson sopraansax/electronics, Alfredo Colon tenorsax, Lester St. Louis bas/effecten, Jason Nazary drums/elektronica