Menu

Better Live Music

Hoe breng je de ecologische voetafdruk van de live muzieksector in kaart en hoe creëer je een sterk netwerk voor muziekprofessionals in Europa?


Better Live is een vierjarig samenwerkingsproject van elf Europese partners uit de wereld van jazz en geïmproviseerde muziek. Het is een vervolg op het Footprints project, waarin twee jaar lang onderzoek is gedaan naar duurzaamheid en ondersteuning van professionals in de muzieksector. Aan de hand van deze resultaten introduceren we nu koolstofarme tours om de ecologische voetafdruk van zowel artiesten als het publiek te verkleinen ten opzichte van de totale voetafdruk die tot stand komt bij tournees, festivals en concerten. Daarnaast willen we de geografische diversiteit bij het programmeren van tours in Europa verbeteren. We zijn hard bezig met het creëren van een duurzaam en sterk netwerk binnen en tussen diverse Europese landen en regio’s. Bekijk de website van Better Live en de video hierboven voor meer info.

In Nederland, België en Duitsland wordt het Better Live-project geleid door het BIMHUIS. De eerste tour van de Amerikaanse band Amirtha Kidambi’s Elder Ones vindt plaats op diverse Europese podia van 4 t/m 13 april.

4 apr – Banlieues Bleues, Paris, FR
5 apr – Rewire, The Hague, NL
6 apr – Panel at Rewire, The Hague, NL
7 apr – Workshop Royal Conservatory, The Hague, NL
9 apr – In Situ Art Society, Boon, DE
10 April – Workshop Utrecht School of the Arts (HKU), Utrecht, NL
11 apr – BIMHUIS, Amsterdam, NL
12 apr – Better Live Panel at jazzahead! clubnight, Bremen, DE
12 apr – jazzahead! clubnight, Bremen, DE
13 apr – Jazzexzess, Berlin, DE

Better Live is een samenwerking tussen Le Périscope (FR) / Wytwornia Foundation (PL) / BIMHUIS (NL) / Oslo Nasjonal Jazzscene (NO) / Plataforma Jazz España (ES) / Zavod Sploh (SI) / The Cluster (GR) / Improvised Music Company (IE) / G Livelab Tampere (FI) / EMEE – European Music Exporters Exchange (BE) / jazzahead! (DE) en wordt gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het Creative Europe programma,

 

Agenda