BIMHUIS Amsterdam29 apr 2018 - Young Vips Tour - BIMHUIS Amsterdam
Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

Young Vips Tour

SEBASTIAAN VAN BAVEL
KIKA SPRANGERS

Kika Sprangers en Sebastiaan van Bavel zijn de Young VIPs van 2018, de meest veelbelovende talenten volgens programmeurs van Nederlandse jazzclubs. De VIPs presenteren hun eigen bands.

Programmeurs van de beste jazzclubs van ons land kiezen elk jaar de Young VIPs, de meest veelbelovende talenten die ook hun eigen muziek componeren. Zij mogen op tournee met hun eigen bands. In 2018 zijn dit het het Kika Sprangers Quintet en het Sebastiaan van Bavel Trio.

Saxofoniste Kika Sprangers maakt indruk met haar lyrische, melodieuze spel op alt en sopraan. Begin 2017 verscheen haar eerste EP Leaves of Lily met eigen composities uitgevoerd door verschillende formaties. Met haar deels akoestische en deels elektrische kwintet speelt ze naast bestaande stukken ook nieuw werk en delen uit haar suite Nieuwe Beelding, geïnspireerd door De Stijl. Kika Sprangers werkte eerder samen met het Metropole Orkest en noemt o.a. Maria Schneider en Joshua Redman als belangrijke voorbeelden.

Sebastiaan van Bavel is een pianist én componist met visie. Zijn talent manifesteert zich in zowel de jazz als de klassieke muziek, die hij met overtuiging en gemak vermengt met andere stijlen. Zijn trio debuteerde in 2014 met het album As the Journey Begins, dat een Edison ontving. De opvolger Cosmic Dance is gebaseerd op teksten van de Indiase dichter Sri Aurobindo. Op dit album laat Van Bavel structuren uit de Westerse muziek en melodische en ritmische concepten uit de Indiase klassieke muziek samenkomen.

SEBASTIAAN VAN BAVEL TRIO MET JASPER BLOM & VERA NAUS

Sebastiaan van Bavel piano, Vera Naus vocals, Jasper Blom tenorsax, Maciej Domaradzki bas, Jimmi Jo Hueting drums

KIKA SPRANGERS LARGE ENSEMBLE

Kika Sprangers (sopraan-/altsax) met haar quintet: Manuel Wouthuysen piano/toetsen, Eric Brugmans gitaar, Danny van Ruitenburg bas, Benjamin Torbijn drums
In het BIMHUIS aangevuld tot Large Ensemble met: Maite Neri fluit, Tom Ridderbeekx trompet, Fanni Pósa hoorn, Emilio Tritto basklarinet, Sanne Rambags, Marit van der Lei, Anne den Boer zang

Facebook event

Ook interessant