Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

The Rest is Noise @ BIMHUIS

Wacław Zimpel + Saagara

Hypnotiserende, pulserende muziek van Pools multitalent en de Indiase groep Saagara. Tijdens het Amsterdam Dance Event zoekt het Bimhuis i.s.m. The Rest is Noise de randen van dancemuziek op.

Tijdens het Amsterdam Dance Event zoekt het Bimhuis i.s.m. The Rest is Noise de randen van dancemuziek op. Met zijn spirituele, hypnotiserende en veelzijdige werk is de Poolse klarinettist Wacław Zimpel de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de spannendste muzikanten van nu. Zijn muziek raakt aan minimal music, (free) jazz, improvisatie en elektronische muziek. Deze avond treed hij eerst solo op met een uiteenlopende verzameling instrumenten en daarna samen met zijn Indiase band Saagara.

Saagara is een supergroep van vier Indiase virtuozen en Zimpel. Hun geluid combineert eeuwenoude Indiase ragas en talas met Zimpels grenzeloze en genreloze aanpak. Het resultaat is een wilde spirituele cocktail. Het is één van de vele projecten van Zimpel, die de laatste jaren hoge ogen gooide met optredens op festivals als Unsound in Krakau en Rewire Festival in Den Haag. In het najaar 2018 verschijnt Zimpel’s tweede solo album, de opvolger van het veelgeprezen Lines uit 2016.

Wacław Zimpel klarinet/fluiten/elektronica,
SAAGARA: Ghatam Giridhar Udupa ghatam/konnakol/morsing, Mysore N. Karthik viool, Bharghava Halambi khanjira/mridangam, K Raja tavil

Facebook event

Extra informatie

Klik hier voor meer Indiase concerten in het BIMHUIS & Muziekgebouw.

In samenwerking met: