Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

The Rest is Noise @ BIMHUIS

Wacław Zimpel

Hypnotiserende, pulserende muziek van Pools multitalent. Tijdens het Amsterdam Dance Event zoekt het Bimhuis i.s.m. The Rest is Noise de randen van dancemuziek op.

Met zijn spirituele, hypnotiserende en veelzijdige werk is de Poolse klarinettist Wacław Zimpel de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de spannendste klarinettisten van nu. Zijn muziek raakt aan minimal music, (free) jazz, improvisatie en elektronische muziek. Naast klarinet speelt hij ook verschillende orgels, vaak aangestuurd met complexe elektronica, én exotische instrumenten uit onder meer Laos, India en Oost-Europa.

Zimpel is een van de drijvende krachten van de creatieve en vruchtbare Poolse jazz- en improvisatiewereld. Hij speelt in een groot aantal projecten, waaronder het Indiase orkest Saagara en een vormt een duo met drummer Klaus Kugel. Ook in de wereld van de progressieve elektronische muziek rijst zijn ster, met optredens op festivals als Unsound in Krakau en Rewire in Den Haag.

Wacław Zimpel klarinet/khaen/elektronica


Restaurant

Het concert combineren met een diner? Ons restaurant is open op concertavonden, doorgaans vanaf 18:30 uur. Reserveren aanbevolen.

Meer info
In samenwerking met:
wo 17 oktober 2018
Wacław Zimpel
tickets