Menu
+31 (0)20 - 788 2150 | info@bimhuis.nl

NEDERLANDS JAZZ ARCHIEF RE-RELEASE

THE WINNER – HERMAN SCHOONDERWALT

De heruitgave van het album The Winner van saxofonist, klarinettist en Nederlandse jazzlegende Herman Schoonderwalt wordt gevierd in het BIMHUIS, met o.a. Benjamin Herman.

De cd-editie van Herman Schoonderwalts legendarische album The Winner wordt in het Bimhuiscafé ten doop gehouden. Deze Philips-lp uit 1964 was jarenlang haast onvindbaar, maar het Nederlands Jazz Archief (NJA) heeft de muziek nu heruitgegeven op een cd in de serie Treasures of Dutch Jazz, voor het eerst in glanzend stereo en met vijf bonustracks.

Er zal worden stilgestaan bij het veelzijdige muzikale leven van saxofonist/klarinettist Herman Schoonderwalt (1931-1997), waarbij uniek beeldmateriaal van hem zal worden vertoond. Oud-collega’s als pianist Jan Huydts en saxofonist Ferdinand Povel, met wie Schoonderwalt veelvuldig heeft samengewerkt, komen aan het woord. Saxofonist Benjamin Herman zal van zich laten horen met live uitgevoerde Schoonderwalt-composities. Daarbij zal Schoonderwalts zoon Rob enkele persoonlijke woorden spreken.

NJA-producer Frank Jochemsen presenteert de bijeenkomst. De cd verschijnt in een limited edition van 500 genummerde exemplaren. Dit collector’s item kan ter plekke worden gekocht.
www.jazzarchief.nl

Extra informatie

Toegang gratis, na aanmelding via accreditatie@bimhuis.nl o.v.v. The Winner.