Menu

Spring Duets met o.a. Jasper Blom, Kika Sprangers & Ernst Reijseger

Speciale avond met nieuwe ontmoetingen: Jasper Blom/Līva Dumpe, Nabou Claerhout/Tijs Klaassen, Dimitar Bodurov/Anton Eger, Kika Sprangers/Teis Semey, Ernst Reijseger/Mario Forte.

De lente. Een tijd van vernieuwing en groei. Bloemen beginnen te bloeien en bomen krijgen weer bladeren. In onze jaarlijks terugkerende serie Spring Duets vieren wij dit lentegevoel door nieuwe ontmoetingen te creëren tussen muzikanten die wij hoog hebben zitten. Of het nu gaat om jonge helden, internationaal geroemde performers, impro-veteranen of unieke outsiders, eensgezind gaan zij de uitdaging aan om een nieuw geluid te laten horen.

Jasper Blom &  Līva Dumpe – tenorsax & zang/piano

Tenorsaxofonist Jasper Blom gaat het duet aan met de talentvolle vocalist Līva Dumpe. De Letse zangeres maakt momenteel naam in de bloeiende Amsterdamse jazzscene en is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, waar Jasper Blom hoofdvakdocent en coördinator saxofoon is. Blom is winnaar van de prestigieuze Boy Edgar Prijs en wordt geroemd als een bijzonder wendbare tenorsaxofonist en een veelzijdig componist.

Nabou Claerhout & Tijs Klaassen – trombone & contrabas

Twee jonge, talentvolle bandleiders, een Vlaamse en een Nederlandse. Trombonist Nabou Claerhout is geboren in Antwerpen en trad al eerder op bij ons met haar kwartet N∆BOU en zit momenteel ook in het AM.OK van Tijn Wybenga. Tijs Klaassen maakt naam als betrouwbare sideman én bandleider. Zo speelde hij al meermaals op ons podium met o.a. het Lucas Santana Quintet, Motet van Mo van der Does en zijn eigen Tijs Klaassen Quintet.

Dimitar Bodurov & Anton Eger – piano & drums

De van oorsprong Bulgaarse, in Amsterdam gevestigde jazzpianist Dimitar Bodurov blijft gefascineerd door traditionele zang en melodie uit zijn geboorteland, die hij verwerkt in zijn composities. Hij stond al eerder op ons podium met zijn trio en is een veelgevraagd sideman. De Zweedse drummer/componist Anton Eger wisselt stadionrock en moderne jazz af en heeft onlangs zijn debuutalbum Æ uitgebracht, met o.a. Petter Eldh, Niels Broos en Otis Sandsjö. Afgelopen oktober speelde hij nog bij ons in het Marius Neset Quintet.

Kika Sprangers & Teis Semey – altsax & gitaar

Saxofonist Kika Sprangers en gitarist Teis Semey kun je gerust aanvoerders van de nieuwe generatie jazzmuzikanten noemen. Semey was in 2022 Artist in Residence bij North Sea Round Town, speelt net als Kika Sprangers in het AM.OK van Tijn Wybenga en bracht in 2021 zijn meest recente album Mean Mean Machine uit. Kika Sprangers stond al op alle grote Nederlandse jazzpodia met haar eigen kwintet en large ensemble, won in 2021 de Rogier van Otterloo Award en ontving met haar album Mind’s Eye lovende kritieken van o.a. de Volkskrant en Trouw.

Ernst Reijseger & Mario Forte – cello & viool

Ernst Reijseger is bekend om zijn uitzonderlijke benadering van de cello. Klassiek onderlegd, maar vrij improviserend, waarbij hij de cello niet alleen strijkend bespeelt, maar ook als een gitaar, contrabas of percussie-instrument. Internationaal brak hij door met zijn muzikale bijdrage aan de films van Werner Herzog. Nu vormt hij een duo met zijn geestverwant op viool, Mario Forte, die al zijn hele leven de wereld rondreist en overal invloeden vandaan plukt. Hij werkte eerder met Mark Feldman en Richard Bona. Met Ernst Reijseger verkent hij alles van barok tot jazz en americana. Hun gezamenlijke project heet Fata Morgana.